Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuu, 2018.

Aura-pekonivuoka

Kuva
Piti keksiä jotain jääkaapista löytyvistä aineksista.  Aurajuustoa, raejuustoa ja pekonia oli menossa kohta päiväykseltä vanhaksi, joten niistä sitten syntyi tämä.  Todella simppeli ja nopea ruoka. Ja ihanan suolaista ja rasvaista! Aurajuustossa ja pekonissa niin paljon suolaa, että ei sitä tarvitse lisätä ruokaan ollenkaan. Itse laitoin hieman curry jauhetta. Tästä tuli meille kolme annosta, joten ens kerralla teen suosiolla tuplana, koska jopa mies tykkäs ja kehui :) Ohjeen löydät myös sulamosta. Aura-pekonivuoka ennen uuniin menoa ja paistamisen jälkeen. AURA-PEKONIVUOKA 3 annosta. Tarvitset: munia 2 pekonia 1 pkt (170g) kermaa 1,5dl curry jauhetta 0,5tl raejuustoa 400g aurajuustoa 80g - pilko pekoni pannulle ja paista se rapeaksi. - laita uunivuokaan paistettu pekoni, raejuusto sekä aurajuusto. - riko eri kippoon munat, lisää siihen curry ja kerma ja sekoita haarukalla. - lisää muna-kermaseos muiden joukkoon uunivuokaan ja sekoita.

Sileä siemennäkkäri

Kuva
Meillä yksi leivänkorvike suosikeista on ollu siemennäkkäri.  Sen ohje löytyy leivät kansiosta, mutta tässä tällä kertaa ohje sileään näkkäriin jos et tykkää kokonaisista siemenistä. Tää tehdään muuten samoista aineksista mutta lisänä tässä on mantelijauhetta ja siemenet jauhetaan blenderissä jauhoiksi. Tää kestää paremmin kasassa Ja kun ei käytä munaa niin säilyy hyvin ihan huoneenlämmössä. Tai no säilyy jos ei pääsy parempiin suihin.. Näitä on tosiaan helppo tehdä ja on ollu kiva vieminen myös kylille :) sileä simennäkkäri SILEÄ SIEMENNÄKKÄRI 16 palaa. Tarvitset: seesaminsiemeniä 1dl auringonkukan siemeniä 1dl kurpitsansiemeniä 1dl chian siemeniä 1/2dl pellavansiemeniä 1/2 dl mantelijauhe 1dl suolaa 1/2 tl öljyä 1/2 dl vettä 2dl - mittaa siemenet ja laita ne blenderiin jotta saat ne jauhoksi. - lisää mantelijauhe ja suola. - keitä vesi ja lisää kiehuvana joukkoon. - viimeiseksi laita öljy ja sekoita. anna hetken olla. - levitä leivinpaperoidulle pell

Britakakku juhannuksen herkuksi

Kuva
F acebookissa oli viime viikolla kilpailu, jossa sai ehdottaa jotain makeaa herkkua johon mie sitten lupauduin tekemään siitä ketoversion ja laittamaan tänne ohjeen.  Sieltä valikoitui tällä kertaa Britakakku. Se tuntui että sopisi nyt juhannuksen herkuksi parhaiten. Oon sitä aiemmin tehny ihan normaalina versiona, nyt sitten ketoversio siitä. Tää ei oo taas mikään kevytherkku eikä kyllä tarvitsekkaan :D Hiilareista iso osa tulee marjoista, mutta pysyy tässä silti viellä kohtuullisena per annos. Löydät ohjeen myös sulamosta. Brita kakkuunhan tehdään uunissa pohja jonka päälle tehdään marenkikerros, sitten se leikataan osiin ja kerrosten väliin laitetaan täytteet. Nyt ajattelin tehdä vaniljakastikkeesta jäykemmän version väliin ja päälle ihan vaan paljon kermavaahtoa ja mansikoita sekä koristeeksi sitruunamelissaa ja minttua kun niitä saa omalta parvekkeelta :)  Mansikat ostan aina tästä savonlinnan torilta, tällä kertaa  otin noita punkaharjulta tulleita. Ja todella hyvi

Ruisleivän korvike

Kuva
Ruisleipä on miulle ollu aina sellanen josta tykkään tosi paljon, sitä tekis mieli kyllä syödä, ei niinkään vaaleeta. Mutta koska se turvottaa tosi pahasti ja tietenkin on hirveesti hiilareita niin en käytä.  Miehen äitin kanssa oli puhetta juhannuksen syömisistä niin sano, että tulee savustettua lohta, niin en saanut eilen mielestäni millään tuota yhdistelmää. Siis ruisleipä ja savustettu lohi.  <3 Siitä se ajatus sitten lähti. Ekaa kertaa kokeilin nyt tumman leivän tekoa. Ja taas omaan tyyliini sen mukaan mitä kaapista löytyy :) Yllätyin suuresti, nimittäin tuli tosi hyvää! Tykkään tästä jopa enemmän kuin vaaleista ketoleivistä tai sämpylöistä.  Ei tullut tehtyä ees normaalia ruokaa illaksi vaan söin leipää päällysten kera kun kerrankin sitä oli ja vielläpä sellaista missä tosi vähän hiilaria  joten voi hyvillä mielin syödä :) Paistoin miedolla lämmöllä pitkään ja tuli rapsakka kuori.  Onneks ostin tuon silikonisen vuuan, niin sitä ei tarvitse edes voidella ja irtoaa kai

Mokkapalat

Kuva
Mokkapalat on tunnetusti kaikkien herkkua ollu aina. Muistan miten niitä oli aina kaikissa koulun myyjäisissä ym ja aina niitä kaikki halus :D Joku Facebookissa toivoi niistä sitten ketoversiota.. joten tässäpä tämä miun versio! Toivottavasti maistuu :) Mie en ite kovin makeasta tykkää, joten käytän lindtin 99% suklaata yleensä kaikkeen leivontaan ja en hirveesti lisää karppisokeria, mutta taikinaa ja kuorrutetta kannattaa maistella välillä ja lisätä tarpeen tullen makeutusta. Jos et ole viellä tottunut tummaan suklaaseen niin valitse joku miedompi esim 75% tai joku maustettu suklaa. Tähän ohjeeseen ei tule leivinjauhetta, mutta kannattaa taikina vatkata sähkövatkaimella jotta saa siitä oikein kuohkeeta.  Ja aina kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä tuotteita leivonnassa. Mantelijauhon ja jauheen ero on oikeestaan vaan siinä että jauho on sileempää. Voit käyttää vaikka jompaa kumpaa vaan, mie laitoin molempia koska jauho ei riittänyt. Muuten tykkään siitä enemmän kun jauheesta.

superpehmeät sämpylät

Kuva
Ja superhelpotkin viellä. Nää kohoaa uunissa todella hyvin.  Oli niin hyviä, että meni kaikki samana iltana! Ja aina uunista sämpylöiden tultua myö pojan kans syödään heti yks ihan vaan voin kera :) Oon käyttäny näitä myös hampurilaissämpylöinä aiemmin. Ja näistä on helppo muotoilla minkämuotoisia sämpylöitä vaan, joten sopii esim hodareihin.  Meillä menee leipää, sämpylöitä ym tosi vähän niin teen tälläisiä pikkuannoksia aina, mutta tää on helppo tuplata kun mascarpone purkki on sopivasti 250g ja mantelijauho pussukka 2dl :) Reseptin löydät sulamosta myös. superpehmeät sämpylät SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT Tarvitset: - munia 1kpl - mascarponea 125g - suolaa ripaus - psylliumia 1rkl - mantelijauhoa 1dl - leivinjauhe 1tl - riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla. - sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne äskeiseen taikinaan. Sekoita kunnolla. - kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa.  - paista uunissa 175 aste

grillissä sapuskaa!

Kuva
Hommattiin pieni pöytägrilli niin myökin päästään tälleen kerrostalossa asujina  nauttimaan grilliruuista :) Vähän epäilin kyllä alkuun, mutta on se vaan näppärä! Tuossa meidän mallissa saa pestä astianpesukoneessa ne osat joihin ruuat tulee ja ainakaan viellä ei ees tarttunut ruuat kiinni kun testailtiin  joten riitti pesu raanan alla ja laitettiin kyllä öljyä ennen paistoa. On niin fiksu vekotin että tietää milloin on kypsää ilman että aukoo ja kattelee välillä, helppoa siis :D Tuo pöytägrilli on vähän niinkuin iso voileipägrilli. Laitan kuvia tuonne loppuun, että tiiätte vähän millasta laitetta tarkoitan ja lisätietoja saa sähköpostilla jos tarvitsee:) Tein nyt tällä kertaa makkarahampurilaisen kun sattui olemaan tarpeita siihen sopivasti kaapissa. Ja  onnistuin paistamaan munankin grillissä! Ja pekonista tuli niin rapsakkaa just kun tykkäänkin. Jaan teille nyt ohjeen tähän ekstra helppoon ja maukkaaseen makkaraburgeriin vaikka se kyllä varmasti onnistuu kaikilta ilman mitään

köyhän miehen lehtipihvi

Kuva
Köyhän miehen lehtipihvit ovat nimensä mukaisesti edullisia. Lisäksi ne on superhelppo tehdä ja koska ne tehdään valmiiksi pakastimeen niin helposti saa hyödynnettyä alennuksessa olleet jauhelihat.  Tää ei oo mikään uus juttu, ajattelin vaan nyt näitä tehdessä asiasta vinkata teille vihdoin, jotka ei viellä moisesta ole aiemmin kuullut :) Voivat olla jollain toisella nimellä tuttuja myös ja eikös ne jossain abc:llä ollut tälläsiä jauhelihapihvejä myyny lehtipihveinä :D  Eli erittäin paljon muistuttaa kokolihapihvejä, vois olla että vieraille menis ihan täydestä! Mie siis ostan alennuksella olevia jauhelihoja ja hyödynnän ne. Ovat yleensä 400g rasioissa niin teen neljä pihviä pakastimeen valmiiksi. Sieltä sitten näppärästi hetkessä valmistuu, ottaa aina sen määrän kun haluaa paistaa.  Toki vois tehdä isompia myös mutta kun on pieni pakastin niin tuo ollut hyvä koko senkin puoleen.  Pihvit maustetaan vasta paistamisvaiheessa. Maustan itse ihan vaan suolalla ja pippuriseoksella, mu

Raparperipiirakka

Kuva
Sain viime viikolla ekat raparperin varret tänä kesänä ja niistähän täytyy tietenkin tehdä piirakkaa! Toki poika nappas yhden varren ja mutusteli sen sitten vielläpä  ihan irvistelemättä :) Meinasin tehdä pohjan sillä samalla ohjeella jolla tein mustikkapiirakkaan pohjan, mutta ei ollu samoja aineksia, niin muutin hieman ohjetta. Mustikkapiirakan ohje löytyy blogista vasemmalta kansiosta  kahvileivät ja muut makeat herkut. Sinne lisään myös tämän ohjeen ja laitan myös sulamoon. KETOILIJAN RAPARPERIPIIRAKKA, 12annosta. Tarvitset: -  raparperiä  2,5dl - munia 2 - voita 100g - mantelijauhoa 4dl - vaniljajauhetta 2 tl - karppisokeria 8rkl - mascarponea 125 g - kreikkalainen jugurtti 150g - kanelia 2tl Tee ensin pohja: - sulata voi - lisää siihen 3rkl makeutusta - lisää 1 muna ja sekoita - lisää 75g kreikkalaista jugurttia sekä mantelijauhot. -sekoita ja kaada voideltuun uunivuokaan. Tämä levittyy helposti lusikalla ja riittää  helposti myös koko vuualle. -e

Ketoilu tarttuu

Kuva
Meillä se oon aina mie joka kokkaa, näin on ollut aina, mutta se tuntuu luontevalta koska mie tykkään siitä oikeesti ja toinen taas ei viihdy juurikaan hellan ääressä.  Joten ne kerrat kun meillä on joku muu kokannut niin voi yhtään valehtelematta laskea yhden käden sormilla. Mutta ihmeiden aika ei ole näköjään ohi! En edes muistanut miten toisen tekemä ruoka maistuukin niin hyvältä! Pojan mummojen luona kyllä sillon tällöin saadaan valmista ja aina maistuu jotenkin paremmalta kun omatekemä ruoka. Mistä lie sekin johtuu? Jaan teille nyt ruuan ohjeen joka ei siis ole omakeksimäni, mutta tykästyin siihen todella ja ainekset odottaa jo kaapissa seuraavaa satsia varten <3 Munien kanssa miulla on viha-rakkaus suhde ollut jo jonkin aikaa, en niitä paljon saa syötyä. Siksikin tämä on loistava ruoka, koska munat ei maistu siinä ollenkaan!  Tällä eväällä saa kunnon energialatauksen päivään. Sopii hyvin myöhäiseen aamiaiseen vapaapäivälle :)  Löydät ohjeen myös sulamosta. mat