Britakakku juhannuksen herkuksi






Facebookissa oli viime viikolla kilpailu, jossa sai ehdottaa jotain makeaa herkkua johon mie sitten lupauduin tekemään siitä ketoversion ja laittamaan tänne ohjeen. 
Sieltä valikoitui tällä kertaa Britakakku. Se tuntui että sopisi nyt juhannuksen herkuksi parhaiten.
Oon sitä aiemmin tehny ihan normaalina versiona, nyt sitten ketoversio siitä.
Tää ei oo taas mikään kevytherkku eikä kyllä tarvitsekkaan :D Hiilareista iso osa tulee marjoista, mutta pysyy tässä silti viellä kohtuullisena per annos.
Löydät ohjeen myös sulamosta.


Brita kakkuunhan tehdään uunissa pohja jonka päälle tehdään marenkikerros, sitten se leikataan osiin ja kerrosten väliin laitetaan täytteet. Nyt ajattelin tehdä vaniljakastikkeesta jäykemmän version väliin ja päälle ihan vaan paljon kermavaahtoa ja mansikoita sekä koristeeksi sitruunamelissaa ja minttua kun niitä saa omalta parvekkeelta :) Mansikat ostan aina tästä savonlinnan torilta, tällä kertaa  otin noita punkaharjulta tulleita. Ja todella hyviä onkin, ollaan pojan kanssa tänä kesänä jo useampi litra noudettu ja herkuteltu:D

Viellä ehdit leipoa tämän kakun mainiosti juhannukseksi kun tää on niin helppo! Tässä on monta vaihetta kylläkin, mutta silti tosi helppo tehdä. Vaikein vaihe taitaa olla erotella valkuaiset keltuaisista , ainakin jos miun mieheltä kysytään:D

Tein pohjan eilen illalla ja myös vaniljakastikkeen jääkaappiin valmiiksi ja täytin ja koristelin sen vasta tänään.
Tällä kertaa makeutusaineena käytin stevian ja erytritolin sekoitusta, jota saa ihan sittarista. Semmonen vihreä pussukka missä lukee stevia sweet.

Vinkkinä tuosta vaniljakastikkeesta viellä, että sen ohjetta voit hyödyntää hyvin esim mustikkapiirakan kanssa, kun lisäät kermaa vaan enemmän  niin tulee löysempää.
Ja tuo oli muuten tosi hyvää, ois voinu kaapia lusikalla kiposta suoraan naamariin :D

Mie nappaan tuon kakun tänään mökille mukaan ja nautiskellaan se kahvin kera rannalla <3
Tai ehkäpä tilanteeseen voisi sopia jopa joku kuohujuoma... katsotaan!

Oikein ihanaa ja herkullista juhannusta toivotan teille tämän reseptin kera! 






KETO BRITAKAKKU, 8 palaa.

Pohjataikina:
voita 100g
keltuaisia 3
mantelijauhoa 1dl
leivinjauhetta 2tl
makeutusaine 3/4 dl
kermaa 0,5dl

- vaahdota voi ja makeutusjauhe sähkövatkaimella.
- riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin. 
- lisää keltuaiset voi-sokeri vaahtoon ja säästä valkuaiset.
- sekoita mantelijauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sekä kerma pikkuhiljaa aiemman joukkoon.
- voitele leivinpaperi sulatetulla voilla ja levitä taikina siihen hieman pitkulaisen malliseksi. Ihan lusikalla voi levittää.
- esipaista pohjaa 150 asteessa kiertoilmalla 10-15min. tavallisella voit paistaa 175 asteessa. On valmis kun reunoista hieman ruskistuu.
- Tee sillä välin marenkitaikina.


Marenki:
valkuaisia 3
vaniljajauhe 0,5tl
makeutusaine 1dl

- sekoita kaikki ainekset ja vatkaa niitä sähkövatkaimella niin kauan että on jäykkää ja ei valu vaikka käännät kulhon väärinpäin.
- levitä marenkitaikina esipaistetun kakkupohjan päälle ja laita takaisin uuniin.
- paista reilu vartti. Pitää tulla sellaiseksi haalean ruskeaksi.
- anna jäähtyä ja leikkaa vasta sitten.
itse leikkasin neljään palaan koska halusin korkeamman kakun.


Vaniljakastike:
keltuaisia 3
karppisokeria 0,5dl
kermaa 1dl
aitoa vaniljaa 0,5tl
voita 100g

-Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri, kerma ja vanilja. sekoita kunnes sulaneet.
- sitten kun kastike sakenee, lisää voi.
- anna jäähtyä ja laita jääkaappiin niin siitä tulee paksua ja sopii kakun täytteeksi.

Lisäksi tarvitset:
mansikoita 140g
mustikoita 70g
kermaa 4dl
mascarponea 125g
makeutusta maun mukaan
sitruunamelissaa ja minttua koristeeksi

- vatkaa kerma ja lisää lopussa mascarpone sekä makeutus jos laitat. - Leikkaa pohja osiin ja laita kahteen väliin vaniljakastiketäyte ja yhteen mascarpone-kermavaahtoa reilu kerros.
- laita päälle loput kermavaahdot sekä mustikat ja mansikat.
- koristele kakku viellä sitruunamelissalla ja mintulla.
Paras täyttää ja koristella kakku vasta hieman ennen tarjoilua niin säilyy mahdollisimman kauniina eikä kermavaahto ehdi sulaa.



Makrot koko kakkuun:
hiilarit: 46,5g
rasvat: 398g
protskut: 45g
kalorit: 3876kcal

Makrot per pala:
hiilarit: 5,8g
rasvat: 49g
protskut: 5,6g
kalorit: 484kcal



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

köyhän miehen lehtipihvi

Lasagne