ARKIRUUAT

KASVISSOSEKEITTO

Pirkka keittojuureksia (4,5g hh)
Koskenlaskijaa
Kermaa

Mausteita

Päälle aurajuustomurua ja rapeaksi paistettua pekonimurua
 













KERMAINEN MAKKARAKASTIKE 
kolme annosta

Huiluntuhti makkaraa 400g

voita1 rkl
aurajuustoa 50g
kermaa 2dl

-Kuori makkarat ja pilko ne.

-Paista makkaranpalat voissa.
-Kun makkara saanut väriä pintaan, lisää kerma ja aurajuusto.


Makrot yhteen makkarakastike annokseen:
hiilarit: 2,4g
rasvat: 62,4g
protskut: 22,3g 






TOMAATTINEN JAUHELIHAKASTIKE
3 annosta

350g Naudan jauhelihaa, 10%
250g tomaattimurskaa
reilusti mausteita
parmesaaniraastetta

- Paista jauheliha ja mausta se mielimausteillasi. Tähän laitoin chilia, herbamarea, currya, paprikajauhetta ja mustapippuri rouhetta.
- Lisää tomaattimurska
- tarjoile spagetin kanssa ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.


makrot koko satsiin:
hiilarit: 7,35 g
rasvat: 39 g
protskut: 76,2 g

kalorit: 689 kcal

Kastikkeen Makrot per annos:
hiilarit: 2,45g
rasvat: 13g 
proteiinit: 25,4g








KURPPALASAGNE
5 annosta

1 iso kesäkurpitsa, 400g
500G naudan jauheliha 17%
250G tomaattimurskaa
mausteita
125g cheddar koskenlaskijaa
150g emmental juustoraastetta
1/2 dl kermaa


valmista jauhelihakastike:
-paista jauheliha
-mausta mieleisesti. Itse laitoin chiliä, suolaa, herbamarea, currya, paprikajauhetta, rosepippuria ja mustapippurirouhetta.
-lisää tomaattimurska
-lisää cheddarjuusto
-lisää kerma
-anna hautua hetki.

Huuhtele ja siivuta kesäkurpitsa.
Sitten laita vuokaan  vuoronperään kastiketta ja kesäkurpitsasiivuja.
Päällimmäiseen kerrokseen juustoraaste.
Laita uuni päälle. 
Paistoin kiertoilmalla 175 ateessa 45min. Tai kunnes näyttää hyvältä.
Tavallisella voi olla 200 astetta.

Makrot koko satsiin:
hiilarit: 28g
rasvat: 178g
protskut: 155g
kalorit: 2350g

Makrot per annos: 
hiilarit:  5,59g
rasvat:35,6g
protskut:31g
kcal:470kcal






Kinkkupiirakka

-2dl mantelijauhoa tai jauhetta
-100g voita
-1,5rkl psylliumia
-1tl leivinjauhetta
-2dl kermaa
-2 munaa 
-mausteita
-90g juustoa
-200g kinkkua

-sekoita mantelijauheet, leivinjauho ja psyllium sekä ripaus suolaa sulatettuun voihin.
-levitä ne vuokaan. riittää juuri ja juuri peittämään pohjan.
-esipaista 175 asteessa noin vartti. Jotta saa vähän väriä. Miulla oli kiertoilmalla joten tavalliseen voi laittaa vaikka 200.
-Varo kuitenkin polttamasta pohjaa.
-Laita pohjan päälle kinkkusuikaleet ja sitten laita munat, kerma, juustoraasteet ja mausteita sekaisin ja levitä päälle.
-Ite laitoin tällä kermaa suolaa ja viispippurirouhetta. 
-Takaisin uuniin kunnes pinta näyttää hyvältä. Miulla oli uunissa  20minsaa.

Leikkasin piirakan 6 osaan, joten makrot per pala:
Hillarit: 3,2g
Rasvat:38,9g
Protskut:15,6g
Kalorit:424 kcal





SAVULOHI TÄYTTEISET MUNAT
kahdelle

Tarvitset:
3 munaa
100g savulohta
100g savuporo tuorejuustoa
Herbamarea

-keitä munat. Itse keitin 10min.
-halkaise ne ja poista keltuaiset. Varo ettei muna hajoa.
-muussaa haarukalla keltuaiset ja lisää sinne savulohi ja tuorejuusto, mausta tarvittaessa.
-täytä munat ja ripottele pinnalle tilliä.

Täytettyjen munien makrot:
1 annos eli puolet
hiilarit:2,55g
rasvat:29,5g
protskut:22,8g

kalorit:365 kcal




SAVULOHIMUNAKASRULLA

Tarvitset:
4munaa
2dl kermaa
1rkl aurajuustoa
200g savustettua lohta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 sitruuna
Herbamarea
Juustoraastetta

-vatkaa munat ja kerma sekaisin ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle aurajuustomurua.
-paista 175 asteessa 20-25min tai  kunnes saanut väriä pintaan riittävästi
-sekoita sillävälin tuorejuusto, savulohi ja puolikkaan sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
- anna hieman jäähtyä, levitä mössö munalevyn päälle ja rullaa samalla tavalla kun kääretorttua rullaisit.
-ripottele pinnalle juustoRaastetta ja laita hetkeksi takas uuniin.
-leikkaa paloiksi kunhan hetken jäähtyy. Sain tästä 10 palasta.

Munakasrullan makrot per pala:
hiilarit:1,8g
rasvat:18,7g
protskut:12g
kalorit:222kcal






KESÄKURPITSAPASTAA JA TONNIKALAKASTIKETTA,1 annos
1 kesäkurpitsa
1 pieni purkki tonnikalaa öljyssä
100g maustamatonta tuorejuustoa
sriracha kastiketta
suolaa
herbamarea
2 rkl voita

-Paista pastat pannulla voissa ja lisää hieman suolaa.
-kaada tonnikala kattilaan ja lisää tuorejuusto sekä sriracha kastiketta joitakin tippoja sekä herbamarea tai muita mausteita oman maun mukaan, kiehauta.
-kippaa kesäkurpitsapasta lautaselle ja päälle tonnikalakastike. Ja eikun syömään :D

Itse sain tällä kertaa herkutella annoksen yksin kun mies ei kalaa syö ja poika ei viellä ole oppinut ymmärtämään hyvän ruuan päälle :)

Makrot tähän annokseen:
hiilarit:8,5g
rasvat:56g
protskut:32g
kalorit:668kcal






SYNTISEN HYVÄ MAKKARAPANNU, 4 annosta.

Tarvitset:
-huiluntuhti makkaraa 1pkt
-pekonia pkt (170g)
-kesäkurpitsa 1 iso
-parsakaali 1 pieni
-lehtikaali 1/2 pussia, 100g
-kermaa 1dl
-1prk koskenlaskija cheddaria
-avokadoöljyä
-herbamarea
-suolaa
-pippuriseosta
-paprikajauhetta
-currya

-laita uuni päälle 200 asteeseen
-pilko kesäkurpitsa ja lehtikaali. Poista lehtikaalista paksu varsiosa.
-laita pellille jossa leivinpaperi ja  lisää öljyä sekä herbamarea, suolaa ja pippuriseosta. 
-laita ne uuniin ja höyrytä parsakaali sillä välin.
-pilko wokkipannuun pekonit ja lisää sinne pilkotut makkarat.
-lisää parsakaalit ja paprikajauhe sekä curry
-ota lehtikaali ja kesäkurpitsa uunista kun kesäkurpitsa on hieman pehmennyt ja lehtikaalista tullut hieman rapeaa. 
-lisää ne pannuun ja sen lisäksi kerma ja juusto.
-anna rauhassa hautua jos maltat.



Makrot per annos:
hiilarit:7,3g
protskut:28,6
rasvat:74g
kalorit:814kcal







JUUSTONYSTÄVÄN SIMPPELI PIIRAKKA, 8 annosta.

tarvitset:
-juustoraastetta 5dl
-mantelijauhoa 80g
-voita 1rkl
- munia 5
-kermaa 1dl
-suolaa
-maustepippuria

-laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
-voitele vuoka
-sekoita juustoraasteesta 2dl ja mantelijauhot ja lisää kaksi munaa. Sekoita hyvin.
-kippaa vuualle ja levitä. Riittää juuri ja juuri peittämään pohjan.
-esipaista pohjaa vajaa vartti
-sekoita päällysen ainekset:
 loput juustoraaste, suolaa ja maustepippuria, kerma sekä loput munat.
-kippaa esipaistetun pohjan päälle ja  paista kunnes näyttää hyvältä. Oli uunissa ehkä   n.25minsaa.
-Tarjoile salaatin kera. Parasta heti lämpimänä <3

Resepti löytyy blogin lisäksi sulamosta.

makrot per pala:
hiilarit: 1,45g
rasvat: 34g
protskut: 21g
kalorit: 396 kcal.






KETOILIJAN HELPPO MAKARONILOOTA, 6 annosta. 

Tarvitset:
-naudan jauhelihaa 400g
-raejuustoa 600g
-kerma 2dl
-vettä 1/2 dl
-munia 4 kpl
-mausteet:
 suola 
 paprikajauhe
 curry
 kolmen pippurin seos
 herbamare

-Paista jauheliha ja mausta se reiluin maustein mieleiseksesi.
-kaada uunivuokaan raejuustot ja lisää jauheliha sinne ja sekoita.
-riko munat, sekoita ne rikki ja lisää kerma ja vesi. sekoita
-kaada uunivuokaan, sekoita
-paista 175 asteessa puoli tuntia tai kunnes pinta näyttää saaneen vähän väriä.
-laita päälle folio ja paista viellä puoli tuntia.
-anna vetäytyä ennen syömistä.
-tarjoa raikkaan salaatin kera.

Makrot per annos:
Hiilarit: 3,2g
rasvat: 23,7g
protskut: 32,8g
kalorit: 355kcal






TULINEN MAKKARAVUOKA, 2 annosta.

Tarvitset:
-voita 1rkl
-Wilhelm chili-sulatejuusto 2 kpl
-kesäkurpitsaa 1 pieni
-koskenlaskija cheddaria 1/2 prk
-santa maria chunky salsakastiketta 115g
-kermajuustoa 200g

-voitele uunivuoka
-peitä pohja ohuesti juustolla, reilu puolet koko määrästä.
-kuori ja paloittele makkarat sekä pilko kesäkurpitsa.
-laita ne vuokaan limittäin ja kaada päälle cheddar koskenlaskija sekä salsakastike
-lado loput juustot päälle.
-paista 150 asteessa noin tunti tai kunnes pinnalta näyttää saaneen vähän väriä.


Makrot per annos:
hiilarit: 7,25g
rasvat: 69,5g
protskut: 44h

kalorit: 837kcal








MATIN KELTAINEN AAMIAISHÄSSÄKKÄ, 2annosta.

Tarvitset:
-voita 1rkl
-munia 4 kpl
-kermaa 2dl
-grillattua tai paistettua broileria 200g
-creme bonjour pekoni & sipuli 70g
-suolaa
-curryjauhetta 

-paista voissa munat kokkeliksi
-lisää broilerit, tuorejuusto ja kerma
-mausta suolalla ja curryjauheella reilusti.
-hauduttele miedolla lämmöllä vartin verran välillä sekoittaen.


Makrot koko annos:
hiilarit: 9,9g
protskut: 83g
rasvat: 143g
kalorit: 1659kcal

Makrot per annos:
hiilarit: 4,95g
protskut: 41,5g
rasvat: 72g

kalorit: 829,5kcal






KÖYHÄN MIEHEN LEHTIPIHVI, 1 annos.

Tarvitset:
Naudan jauhelihaa 100g
voita 1rkl
suolaa
pippuriseosta

- ota kelmua reilu pala ja muotoile siihen pihvi käsin. 
- ota toinen pala kelmua pihvin päälle ja kaulitse se mahdollisen ohueksi. 
- Kääri kelmuun ja laita pakastimeen. 
- Paista jäisinä kuumalla pannulla voissa.
- käännä kun pihviin nousee nestettä pintaan.
- mausta  pihvin paistettu puoli.
- syö mieleisten lisukkeiden kera.







TUHTI MAKKARABURGERI, 1 annos.

Tarvitset:
- Wilhelm makkarapihvi 2kpl
- muna 1kpl
- oliiviöljyä paistamiseen
- cheddar juustoviipaleita 2 siivua
- cheddar koskenlaskijaa 2rkl
- aurajuustoa murennettuna  2rkl
- pekonia 2 siivua

- Öljyä grilli ja paista siinä muna, pekonit ja makkarapihvi.
- kokoa burgeri laitaselle ja laita väliin juustot.


Ohje löytyy myös sulamosta.

Makrot burgeriin:
hiilarit: 2,1g
protskut: 847,3g
rasvat: 87g
kalorit: 995 kcal








AURA-PEKONIVUOKA 3 annosta.

Tarvitset:
munia 2
pekonia 1 pkt (170g)
kermaa 1,5dl
curry jauhetta 0,5tl
raejuustoa 400g
aurajuustoa 80g

- pilko pekoni pannulle ja paista se rapeaksi.
- laita uunivuokaan paistettu pekoni, raejuusto sekä aurajuusto.
- riko eri kippoon munat, lisää siihen curry ja kerma ja sekoita haarukalla.
- lisää muna-kermaseos muiden joukkoon uunivuokaan ja sekoita.
- paista n.30min 200 asteessa tai kunnes pinta on ruskistunut.
- anna hiukan vetäytyä ennen ruokailua.
- tarjoile raikkaan salaatin kera.



Makrot koko satsi:
hiilarit: 11,85g
rasvat: 145g
protskut: 112g
kalorit: 1795kcal

Makrot per annos:
hiilarit: 3,95g
rasvat: 48g
protskut: 37g
kalorit: 598 kcal







KASVISPIIRAKKA, 10 annosta.

Tarvitset:
mantelijauhe 80g
voita 100g + 2rkl
leivinjauhetta 1tl
psylliumia 1,5 rkl
tomaattia 2 pientä
paprika 1/2 isosta
punasipuli 1 pieni
munia 2
levitettävää vuohenjuustoa 140g
parmesanraastetta 20g
vettä 1dl
herbamarea 1tl

- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- tee sillä välin pohja:
- sulata voi
- sekoita mantelijauhe, leivinjauhe ja psyllium ja lisää ne sulatettuun voihin.
- levitä se piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa n.20minsaa tai kunnes  on saanut hieman väriä.
- tee sillä välin täyte:
- pilko tomaatit, sipuli ja paprika.
- paista ne pannulla 2rkl voita 
- lisää herbamarea mausteeksi
- levitä täytteet esipaistetun piirakkapohjan päälle
- tee päälle viellä seos:
- riko 2 munaa
- lisää levittyvä vuohenjuusto
- lisää vesi ja herbamare sekä parmesanraaste.
- sekoita kunnolla ja kaada täytteiden päälle.
- paista piirakkaa noin 25minsaa tai kunnes näyttää valmiilta.
- lisää  halutessasi päälle tuoretta basilikaa, suolaviiniheinää ja salaattia ennen tarjoilua.

Makrot koko piirakkaan:
hiilarit: 22,5g
rasvat: 188g
protskut: 58,5g
kalorit: 2020kcal

Makrot per pala:
hiilarit: 2,25g
rasvat: 19g
protskut: 6g
kalorit: 202kcal





RUSKEA JAUHELIHAKASTIKE, 3annosta.

Tarvitset:
voita 1 rkl
naudan jauhelihaa 4oog
sipuli 1 kpl pieni
vettä 5 dl
pofiber 2 rkl
mausteet

- pilko sipuli pieneksi.
- paista se pannulla voissa kunnes pehmenee.
- lisää jauhelija ja paista kypsäksi
- mausta jauheliha mieleisilläsi mausteilla
- sekoita pofiber 2dl kylmää vettä  ja lisää jauhelihan joukkoon.
- kun se kiehuu niin lisää vettä 3dl
- anna muhia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes sakenee ja koostumus on jäykkää. 
- maista ja lisää tarvittaessa mausteita. 

Makrot koko jauhelikastikkeeseen:
hiilarit: 3,9g
rasvat: 61,5g
protskut: 101g
kalorit: 808kcal

makrot per annos jauhelihakastiketta:
hiilarit: 1,3g
rasvat: 20,5g
protskut: 34g
kalorit: 270kcal




KETOILIJAN KERMAINEN KANAPASTA, 3 annosta.


Tarvitset:
broilerinfilesiivuja 300g
kesäkurpitsaa 2 pientä
slim pasta spagettia 1pkt (200g)
voita 3 rkl
kerma 1dl
basilika tuore 1 rkl
sitruunan mehu 3 rkl
vihreä currytahna 1 rkl
suolaa 0,5 tl
herbamarea 0,5 tl
curryjauhe 0,5 tl
kolmen pippurin seosta 0,5 tl

- Laita paistinpannu lämpenemään ja siihen mausteet ja currytahna. Paahda niitä hieman ja lisää sitten voita 1rkl ja broilerinfilepalat. 
- Paista ne ja lisää  kerma sekä sitruunan mehu.
- kuori kesäkurpitsa ja siivuta vaikka juustohöylällä se spagetiksi. Paista ne toisella pannulla  ja lisää 1 rkl voita, paista kunnes on vesi haihtunut ja tiivistynyt. Lisää  ne kanakermaseoksen joukkoon.
- paista slim pastaa muutama minuutti pannulla ja lisää 1rkl voita. Voit halutessa pätkiä niitä samalla lastalla pienemmiksi. Lisää ne muun ruuan joukkoon.
- sekoita ja lisää viellä tuore basilika pilkottuna joukkoon.
- maista viellä että on mieleistä ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna viellä hautua rauhassa niin tulee oikein hyvää :) 

koko annokset makrot:
hiilarit: 37,9g
rasvat: 78g
protskut: 75g
kalorit: 1148,5kcal

Makrot per annos:
hiilarit: 12,6g
rasvat: 26g
protskut: 25g
kalorit: 383kcal









LOHIPIIRAKKA
8 palaa

Tarvitset:
voita 100g
mantelijauhoa 2dl
psylliumia 1,5rkl
leivinjauhetta 1tl
savustettua lohta 200g
ranskankermaa 150g
munia 1kpl
mausteita maun mukaan:
 suolaa, herbamarea, pippuriseosta ja kuivattua rakuunaa

- sekoita kulhossa mantelijauho, leivinjauhe sekä psyllium. Lisää ripaus suolaa.
- Sulata voi ja lisää se jauhoseokseen.
- sekoita ja levitä piirakkavuokaan lusikalla ja esipaista noin vartti kiertoilmalla 175 asteessa tai kunnes saa hieman väriä. 
- lisää savustetun lohen palaset esipaistetun pohjan päälle
- riko kulhoon muna, ja lisää ranskankerma ja mausteet, tarkista maku ja kaada täytteen päälle.
- paista piirakkaa lisää noin parikyt minsaa tai kunnes näyttää pinta hyvältä.
- anna hieman jäähtyä ja tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.


Makrot koko piirakkaan:
hiilarit: 15,5g
rasvat: 208g
protskut: 71,5g
kalorit: 2238kcal

makrot per pala:
hiilarit: 1,95g
rasvat: 26g
protskut: 8,9g
kalorit: 280kcal







LOHIPASTA
1 annos

Tarvitset:
Lämminsavustettua lohta 100g
voita 1rkl
kookoskermaa 1dl
kesäkurpitsaa 1 pieni 
suolaa 0,5tl
tuoretta basilikaa 1rkl
sitruunan mehua 2rkl

- Tee kesäkurpitsasta spagettia koneella tai esim kuorimaveitsellä leikkaa suikaleiksi. 
- paista suikaleet pannulla voissa kunnes ovat hieman pehmenneet
- lisää suola, savustettu lohi sekä kookoskerma ja sitruunan mehu.
- anna hautua hetki ja lisää pilkotut tuoreet basilikat.
- tästä tulee hyvää kun saa muhia rauhassa. 
- maistele jotta mausteita on riittävästi
- ripottele viellä päälle halutessasi lisää tuoretta basilikaa ja rouhaise suolaa hieman annoksen päälle ennen tarjoilua. 
- Nauti <3 

Makrot tähän yhteen annokseen:
hiilarit: 8g
rasvat: 51,8 g
protskut: 26,8g
kalorit: 607kcal






HERKKULIHAPULLAT
20kpl

Tarvitset:
naudanjauhelihaa 17% 400g
sipulia 1 pieni tai puolikas isosta
pekonia 150g
munia 2kpl
fetaa 80g
grillausmaustetta 0,5rkl
herbamarea 0,5tl

- pilko pekoni saksilla pieniksi paloiksi suoraan pannulle tai käytä kaupan valmista pekonisilppua.
- pilko lisäksi sipuli pieneksi ja lisää joukkoon
- paista ne pannulla kunnes sipuli pehmeää ja pekonit saanu väriä.
- laita jauhelihan joukkoon munat, mausteet, murenna feta ja lisää hieman jäähtyneet pekonit ja sipulit.
- sekoita kaikki kunnolla esim lusikalla.
- pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pullia ja laita leivinpaperoidulle pellille.
- paista uunissa 200 asteessa noin parikyt minsaa, tai kunnes ovat saaneet sopivasti väriä pintaan.
- tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin ja kukkakaalimuusin kera.


Makrot koko satsiin:
hiilarit: 3,1g
rasvat: 141,5g
protskut: 121,3g
kalorit: 1780,5 kcal

makrot per annos eli 5 lihapullaa:
hiilarit: 0,8g
rasvat: 35,4g
protskut: 30,3g
kalorit: 445kcal









SUOLAISET KESÄKURPITSAMUFFINIT
22KPL

tarvitset:
kesäkurpitsaa 580g
munia 3
mantelijauhoa 160g
psylliumia 1rkl
leivinjauhetta 3tl
suolaa 1tl
herbamarea 1tl
pippuriseosta 1tl
voita 2rkl
parmesan raastetta 100g

- Raasta kesäkurpitsa.
- lisää joukkoon munat ja mausteet.
- sekoita toisessa kipossa kuivat aineet sekaisin ja lisää ne kesäkurpitsa-munaseokseen.
- lisää lopuksi parmesan ja sekoita.
- voitele silikonivuuat ja lusikoi taikina niihin.
- paista kiertoilmalla 175 asteessa reilu 20 minsaa tai kunnes on saanut kunnolla väriä. Tavallisella voit paistaa 200 asteessa.
- anna jäähtyä ennenkuin otat vuuasta pois.


Makrot koko taikinaan:
hiilarit: 33,3g
rasvat: 155g
protskut: 97,6g
kalorit: 1953kcal

makrot per muffini:
hiilarit: 1,5g
rasvat: 7g
protskut: 4,5g
kalorit: 89kcal







PAULAN KETOPITSAPOHJA
2 annosta

Tarvitset:
voita 50g
muna 1 kpl
mantelijauhoa 1 dl
pofiberiä o,5 dl
leivinjauhetta 1 tl
psylliumia 2 tl
herbamarea 1 tl
juustoraastetta 0,5 dl
vettä 0,5 dl

- riko muna
- lisää sulatettu voi
- sekoita kuivat aineet toisessa kipossa ja lisää ne joukkoon
- sekoita kunnolla
- anna turvota vähintään 10 min.
- levitetään leivinpaperin avulla pellille mahdollisimman ohueksi
- esipaistetaan 200 asteessa sen aikaa että saa hieman väriä
- lisää päälle sitten haluamasi täytteet ja sitten takaisin uuniin.
- jos haluat koko pellillisen ja ohuen niin tee tuplana. Kolminkertaisena saat pellillisen paksumpana.

Makrot tähän pitsapohjaan:
hiilarit: 7, 3 g
rasvat: 73,2 g 
protskut: 22 g
kalorit: 781 kcal






KANAPÖTKÖT
10 kpl

Tarvitset:
Kananpojan jauhelihaa 400 g
Voita 2 rkl
Mausteita maun mukaan: 
paprikajauhe, curryjauhe, herbamare
Pofiberiä 0,25 dl
Mantelijauhoa 0,5 dl
Suolaa

- Mausta jauheliha mieleisillä mausteillasi, mausteita saa olla mielestäni reilusti.
- Muotoile taikinasta 10 pötköä.
- Riko muna ja uita pötköt siinä.
- Tee jauhoista ja suolasta sekoitus ja kierittele pötköt siinä.
- Paista pannulla voissa rapeaksi.
- tarjoile esim kukkakaalimuusin ja raikkaan vihreän salaatin kera.

Makrot koko satsiin:
hiilarit: 4,2 g
rasvat: 52 g
protskut: 88,3 g
kalorit: 830 kcal

Makrot per pötkylä:
hiilarit: 0,4 g
rasvat: 5,2 g
protskut: 8,8 g
kalorit: 83 kcal








SIPULI-LEHTIKAALISOPPA
3 annosta

Tarvitset:
Lehtikaalia 200g
Sipulia 1 iso kpl
Voita  2 rkl
Maustamatonta tuorejuustoa 120g 
Vettä
Mausteita

- Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä paksu varsiosa.
- revi lehtikaalit pieniksi.
- kuori ja pilko sipuli.
- Paista sipulit ja lehtikaalit pannulla voissa. Paista niin kauan, että sipulit ovat pehmenneet kunnolla ja saaneet väriä. 
- Lisää mausteet. Itse laitoin suolaa, herbamarea, kolmen pippurin seosta, ripaus chilijauhetta ja paprikajauhetta.
- Lisää vettä sen verran kun tarvis jotta koostumus on mieleistä. Lisää vähitellen.
- Anna hautua rauhassa jotta pehmenee ja maustuu kunnolla.
- hienonna hieman sauvasekoittimella, maistele ja lisää mausteita tarvittaessa tai vettä jos koostumus on liian paksua.
- Nauti lämpimänä valkosipulileipäsien kanssa <3

Makrot koko satsiin:
hiilarit: 14,3 g
rasvat: 53 g
protskut: 25,4 g
kalorit: 632 kcal

Makrot per annos:
hiilarit: 4,8 g
rasvat: 17,7 g
protskut: 8,5 g
kalorit: 211 kcal






PUNAJUURIPAISTOS
lisukkeeksi 6:lle.

Tarvitset:
Punajuuria 600g
Munia 1 kpl
Kermaa 2 dl
oliiviöljyä 20 g
Aurajuustoa 150 g
Mausteita: suolaa, kolmenpippurin seosta ja provencen mausteseosta.

- Pese, kuori ja pilko punajuuret. 
Levitä punajuuren palat leivinpaperoidulle pellille ja lisää siihen mausteet sekä oliiviöljy. Sekoita.
- Paahda punajuuria uunissa reilu tunti 150 asteessa välillä käännellen.
- Lusikoi paahdetut palat uunivuokaan.
- Lisää murusteltu aurajuusto sekä kerma johon olet yhden munan sekoittanut.
- Laita folio päälle ja paista uunissa 150 asteessa puolitoista tuntia.
- Tarjoile esimerkiksi koyhän miehen lehtipihvien tai jouluruokien lisukkeena.

Makrot koko satsiin:
Hiilarit: 48,3 g
Rasvat: 139,8 g
Protskut: 44,2 g
Kalorit: 1654 kcal

Makrot yhteen annokseen:
Hiilarit: 8 g
Rasvat: 23,3 g
Protskut: 7,4 g
kalorit: 276 kcal





PORKKANA-MYSKIKURPITSA LAATIKKO
Lisukkeeksi 8:lle

Tarvitset:
Porkkanoita 600 g
Munia 1kpl
Myskikurppitsaa 400 g
Voita 50g
Pofiberiä 2 rkl
Kermaa 1 dl
Kaneli ripaus
Lisäksi mausteita: pippuriseosta, suolaa, maun mukaan muuta esim yrttejä.
Oliiviöljyä 2 rkl

- Kuori ja paloittele porkkanat, höyrytä ne ihan pehmeiksi.
- Puolita myskikurpitsa ja laita ne pellille. Laita päälle öljyt ja muut mausteet paitsi kaneli.
- Paahda niitä uunissa 150 asteessa reilu tunti tai kunnes ovat pehmeitä.
- Anna kurpitsoiden jäähtyä ja kaiva sitten toisesta puolikkaasta kurpitsat lusikalla.
- Pistä kurpitsat ja porkkanat muusiksi esim sauvasekoittimella.
- Sekoita muna kermaan ja lisää ripaus kanelia. Lisää ne muusiin ja sekoita viellä kunnolla.
- Ripottele päälle pofiberit sekä höylää juustohöylällä voista lastuja laatikon pinnalle
- Paista ensin 200 asteessa sen verran että tulee väriä hieman pintaan, noin puoli tunia. Laita sen jälkeen folio ja paista 125 asteessa tunnin verran.
- Syö esimerkiksi karjalanpaistin ja salaatin lisukkeena.

Makrot koko laatikkoon:
hiilarit: 86,7 g
rasvat: 110,5 g
protskut: 18,8 g
kalorit: 1407  kcal

Makrot per annos:
hiilarit: 10,8 g
rasvat: 13,8 g
protskut: 2,3 g
kalorit: 175,9  kcal




PEHMEÄ PALSTERNAKKASOSEKEITTO
3 annosta

Tarvitset:
Palsternakkaa 335 g
Oliiviöljyä 3 rkl
Vuohenjuustoa 60 g
Kermaa 2 dl
Vettä 6 dl
Porkkanaa 100 g
Mausteita maun mukaan:
Suolaa, herbamarea, pippurisekoitusta, kurkumaa, paprikajauhetta ja chiliä

- Kuori ja pilko palsternakka. Laita uuniin pellille mausteiden kera ja lisää öljy. Itse laitoin mausteeksi pippuriseosta ja herbamarea.
- Paahda palsternakkoja 150 asteessa välillä käännellen kunnes ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan.
- Laita sitten  paahdetut palsternakat kattilaan kerman kanssa ja anna hautua kunnes kerma on imeytynyt. 
- Lisää sitten vettä muutama desi ja lisää kurkuma, paprikajauhe ja suolaa.
- Tässä välissä jos haluat valmiin keiton syödä paahdettujen porkkanasiivujen kera niin kuori ja viipaloi porkkanat ja paahda ne uunissa öljyn ja suolan sekä chilijauheen kanssa. Paahda ne samalla tavalla kun palsternakat.
_ Lisää nyt keittoon myös vuohenjuusto ja anna sen sulaa. 
- Lisää vettä tarpeen mukaan, itse laitoin yhteensä 6 dl.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita omaan makuun sopivaksi.
- Syö sosekeitto rapeaksi paahdettujen porkkanalastujen kanssa ja ota lisäksi esim valkosipulileipänen. 

Makrot koko satsiin:
Hiilarit: 57 g
Rasvat: 132 g
protskut: 20,5 g
Kalorit: 1537 kcal

Makrot per annos:
Hiilarit:  19 g
Rasvat: 44 g
protskut: 7 g

Kalorit: 513 kcal


Kommentit

  1. Näyttää ihanalle!! Ihanaa paula, kun teet homman niin helpoksi <3

    VastaaPoista
  2. joo,työpäivän jälkeen ei jaksa seisoa kauan hellapoliisina. Nuo ohjet helppoja ,tosi hyviä ja nopeita!!
    Eikä kalliita.

    VastaaPoista
  3. Mahtavia reseptejä! Tänään kokeilen makaronilootaa. Mistäs täältä löytyy pizzapyhjan ohje :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. harmi kun tämä ei ilmoittele näistä viesteistä, nyt vasta näin.
      pitsapohjan ohjetta ei viellä ole blogiin asti ehtinyt tehdä, mutta lisäilen lähiaikoina varmasti!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi