LEIVÄT



KETOILIJAN MANTELILEIPÄ

2 munaa
2 rkl turkkilaista jugurttia
2 tl psylliumia
1,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
150g juustoraastetta
3 rkl seesaminsiemeniä

-Vatkaa munat ja lisää siihen jugurtti.
-Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne muna-jugurtti seokseen.
-lisää juustoraaste
-lusikoi pellille kuusi kekoa ja muotoile  niistä pyöreitä, jätä väliä jotta mahtuvat kohoamaan.
-paista 225 ateessa n. 10 min.

Jos teet vuokaan, niin tee vähintään kaksinkertaisella määrällä, jopa kolmella.
Silleen pääsee viellä helpommalla ja saat pitkäksi aikaa leipää. Näitä voi myös pakastaa.

Halkaistuna sopii vaikka paahtimeen tai hampurilaissämpyläksi.

makrot per sämpylä jos teet  6 kpl:
hiilihydraatit 2,5
rasvat 16,7
proteiinit 12,9


mantelileivät


mantelileipä vuuassa






PIKALEIPÄ


Tein tämän pieneen vuokaan joka on noin puolet pellistä. 

1dl auringonkukansiemeniä

1dl mantelijauhoa
1dl mantelijauhetta
Ripaus suolaa
3 munaa
1dl kermaa
Kaik sekas ja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. 
Uunissa kiertoilmalla 175 astetta reilu 20 min.

Voita päälle ja eikun syömään 



  

Makrot: Laskettu että neljä annosta riittää yhdestä vuuasta eli pari palaa on 1 annos
Hiilihydraatit:3,3g
Rasvat:36g
Protskut:15,6g


pikaleipä






SIEMENNÄKKÄRI

-1 dl seesaminsiemeniä
-1 dl auringonkukan siemeniä
-1 dl kurpitsansiemeniä
-1/2 dl chian siemeniä
-1/2 dl pellavansiemeniä
-1/2 tl suolaa
-1/2 dl öljyä
-2 dl kiehuvaa vettä

-kaikki siemenet kippoon sekaisin

-lisää kiehuva vesi 
-lisää öljy ja suola 
-levitä pellille leivinpaperin päälle
-paista 175 asteessa 30 min.  tai kunnes näyttää hyvältä :)

-leikkaa paloiksi ja anna jäähtyä.


leikkasin näkkärin 16 osaan joten yhden palan makrot:
hiilihydraatit:0,56g
rasvat:11,7g
protskut:4,29g 


rouskuva siemennäkkäri





TEELEIVÄT

3 munaa
1dl pofiber
1dl seesaminsiemeniä
1 tl leivinjaihetta
1tl psylliumia
ripaus suolaa
80g juustoraastetta

-Sekoita kaikki aineet keskenään
- laita viisi kekoa paperoidulle uunipellille ja tee niistä mahdollisimman littania, töki haarukalla      reikiä.
- Paista 200 asteessa noin 10 minuutti, mutta ota pois kun ovat saaneet väriä.
- leikkaa halutessasi esim taikinapyörällä ruuduiksi ja anna jäähtyä hetki.
Makrot koko satsiin:
hiilarit: 7 g
rasvat: 72,5 g
protskut: 56 g
kalorit: 913 kcal

Makrot per 1 teeleipä:
hiilarit: 1,4g
rasvat: 14,5g
protskut:11,2g
kalorit: 182,5 kcal
teeleivät




MIKROLEIPÄ

Tarvitset:
- muna 1kpl
- voi 2 rkl
- ripaus suolaa
- kookosjauho 1rkl
- pellavansiemenrouhe 1rkl
- mantelijauho 3rkl

- sulata voi
- mittaa kuivat aineet toiseen kippoon ja lisää ne sekä muna.
- kaikki sekaisin ja esim murokulhoon ja mikroon 1,5 min täydellä teholla.
- kumoa ja anna jäähty.
- halkaise ja syö mieleisten täytteiden kanssa.



Makrot per annos:
hiiilarit: 4,4g
rasvat: 30g
protskut: 6,5g

kalorit: 316kcal 


mikroleipä





SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT

Tarvitset:
- munia 1kpl
- mascarponea 125g
- suolaa ripaus
- psylliumia 1rkl
- mantelijauhoa 1dl
- leivinjauhe 1tl

- riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla.
- sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne äskeiseen taikinaan. Sekoita kunnolla.
- kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa. 
- paista uunissa 175 asteessa noin 30minuuttia.
- anna jäähtyä ja halkaise ja syö mieli leikkeleidesi kera.


Makrot per sämpylä:
hiilarit: 1,9g
rasvat: 19,8g
protskut: 5,4g
kalorit: 208 kcal


superpehmeät sämpylät





TUMMA VUOKALEIPÄ 25 palaa.

Tarvitset:
munia 6
oliiviöljyä  1dl
mantelijauhetta 3dl
pellavansiemenrouhetta 3dl
suolaa 1tl

- riko munat, vatkaa ne käsivispilällä.
- lisää öljy ja suola. sekoita
- lisää mantelijauhe ja pellavansiemenrouhe ja sekoita viellä lusikalla kunnolla.
- paista kiertoilmalla 150 asteessa n. 1,5h. Tavallisella voit laittaa 175 astetta. Tarkkaile kuitenkin tunnin jälkeen ettei pinta tummene liikaa. 


Makrot koko leipään:
hiilarit: 11g
rasvat: 221g
protskut: 96g
kalorit: 2480kcal

Makrot per pala:
hiilarit: 0,45g
rasvat: 8,8g
protskut: 3,85g
kalorit: 99kcal



ruisleivänkorvike





SILEÄ SIEMENNÄKKÄRI 16 palaa.

Tarvitset:
seesaminsiemeniä 1dl
auringonkukan siemeniä 1dl
kurpitsansiemeniä 1dl
chian siemeniä 1/2dl
pellavansiemeniä 1/2 dl
mantelijauhe 1dl
suolaa 1/2 tl
öljyä 1/2 dl
vettä 2dl

- mittaa siemenet ja laita ne blenderiin jotta saat ne jauhoksi.
- lisää mantelijauhe ja suola.
- keitä vesi ja lisää kiehuvana joukkoon.
- viimeiseksi laita öljy ja sekoita. anna hetken olla.
- levitä leivinpaperoidulle pellille esim toisen leivinpaperin avulla ja paista 175 asteessa reilu puoli tuntia tai kunnes on hieman saanut väriä.
- anna jäähtyä ja katko sitten paloja näkkäristä.

Itse sain 16 palaa pellillisestä.


Makrot koko satsiin:
hiilarit: 11,5g
rasvat: 208g
protskut: 79g
kalorit: 2283kcal

makrot per pala:
hiilarit: 0,7g
rasvat: 13g
protskut: 4,9g

kalorit: 142kcal


sileä siemennäkkäri





KETOILIJAN RAPEAT SÄMPYLÄT, 2 annosta.

Tarvitset:
Munia 2 kpl
Mantelijauhetta 1,5 dl
Pellavansiemenrouhetta 5 rkl
Suolaa 0,5 tl
Juustoraastetta 50g
Leivinjauhetta 1 tl

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- riko munat
- lisää ripaus suolaa ja kaikki jauhot
- sekoita ja lisää juustoraasteet
- sekoita ja muotoile leivinpaperoidulle pellille kaksi sämpylää

- paista niitä parikytminsaa tai kunnes näyttävät saaneen sopivasti väriä :)

Makrot per sämpylä:
Hiilarit: 3,6g
Rasvat: 36,5g
Protskut: 29g
Kalorit: 503,5 kcal



ketoilijan rapeat sämpylät



VAALEA KETOLEiPÄ VUUASSA
 25 siivua.

Tarvitset:
munia 7
kermarahka 125g
suolaa 0,5tl
psyllium 2rkl
pofiber 1,5 dl
mantelijauho 80g
kookosjauho 1dl

- riko munat, vatkaa ne käsivispilällä sekaisin
- lisää joukkoon kermarahka ja sekoita tasaiseksi.
- mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne.
- lisää kuivat aineet muna-rahka seokseen ja sekoita kunnolla.
- taikinasta tulee paksua, lusikoi se silikoniseen leipävuokaan tasaisesti.
- paista kiertoilmalla 150 asteessa tunti. Tavallisella vaatii hieman pidemmän paistoajan.
- anna jäähtyä rauhassa, kumoa ja leikkaa sitten siivuiksi.


Makrot koko leipään:
hiilarit: 24g
rasvat: 95,6g
protskut: 88g
kalorit: 1369kcal

makrot per pala:
hiilarit: 0,95g
rasvat: 3,8g
protskut: 3,5g
kalorit: 54,8kcal


vaalea ketoleipä vuuassa





VAALEA VUOKALEIPÄ vol 2.
20 palaa.

Tarvitset:
munia 6
leivinjauhetta 4 tl
psylliumia 2 rkl
pofiberiä 1 dl
mantelijauhetta 2,5 dl
suolaa 0,5 tl
juustoraastetta 250 g
turkkilainen jugurtti 4 rkl

- riko munat ja vatkaa ne käsivispilällä.
- lisää jugurtti ja vatkaa lisää kunnes on tasaista.
- sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja lisää ne muna-jugurttiseokseen.
- sekoita viimeiseksi joukkoon juustoraaste  ja sekoita.
- lusikoi taikina leipävuokaan ja paista kiertoilmalla 175 asteessa puoli tuntia ja sen jälkeen 125 asteessa viellä 15 minuuttia.
Tavallisella voi paistaa hieman lämpimämmällä tai pidentää paistoaikaa.
- anna leivän jäähtyä kunnolla ja kumoa leipä vasta sitten ja leikkaa leipä paloiksi.



Makrot koko leipään:
hiilarit: 20g
rasvat: 158g
protskut: 145,5g
kalorit: 2093kcal

Makrot per pala:
hiilarit: 1g
rasvat: 7,9g
protskut: 7,25g
kalorit: 105kcal


vaalea vuokaleipä vol.2





SIEMENLEIPÄ
25palaa

Tarvitset:
munia 7
oliiviöljyä 0,5dl
suolaa 1tl
mantelijauhoa 0,5dl
seesaminsiemeniä 0,5dl
auringonkukansiemeniä 0,5dl
kurpitsansiemeniä 1dl
pellavansiemeniä 1dl
pellavansiemenrouhetta 1dl
chian siemeniä 0,5dl
hasselpähkinärouhetta 40g

- kaikki vaan mitataan samaan kippoon ja sekoitetaan ihan vaikka puulastalla käsin hämmentäen.
- lusikoi taikina silikonivuokaan ja rouhaise päälle reilusti suolaa.
- paista kiertoilmalla 150 asteessa 1,5h. Tavallisella voit laittaa 175 astetta tai pidentää hieman paistoaikaa. Pinta saa tummua ja mennä kovaksi.
- anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- leikkaa terävällä veitsellä siivuiksi. 


Makrot koko leipään:
hiilarit: 12g
rasvat: 241g
protskut:127g
kalorit: 2819kcal

makrot per pala:
hiilarit: 0,5g
rasvat: 9,6g
protskut: 5g
kalorit: 113kcal


siemenleipä




SUBI PATONKI
2  annosta

tarvitset:
mantelijauhoa 2 dl
pofiberiä 0,5 dl
psylliumia 4 rkl
kananmunanvalkuaisia 3 kpl
omenaviinietikkaa 2 tl
leivinjauhetta 2 tl
vettä 2 dl
suolaa 0,5 tl
seesaminsiemeniä 1 tl

- mittaa kuivat aineet ja sekoita ne
- kiehauta vesi ja lisää se joukkoon, sekoita.
- riko munat ja erottele keltuiset valkuaisista. Käytä vain valkuaiset.
- lisää etikka ja sekoita
- vatkaa muutaman minuutin ajan. Käsin vatkaaminen riittää, mutta halutessasi viellä kuohkeampia käytä konetta.
- muotoile taikinasta pellille kaksi patonkia.
- paista kiertoilmalla 150 asteesssa vajaa tunti tai kunnes on saanut riittävästi väriä pintaan. Tavallisella voit paistaa suuremmalla lämmöllä. Näitä täytyy paistaa riittävän kauan jotta kypsyy sisältäkin.
- anna rauhassa jäähtyä
- halkaise ja täytä mieleisillä täytteillä.

Makrot koko taikinaan:
hiilarit: 13,6 g
rasvat: 50 g
protskut: 34,6 g
kalorit: 660 kcal

Makrot per patonki:
hiilarit. 6,8 g
rasvat: 25 g
protskut: 17.3 g

kalorit: 33o kcal

subi patongit


VALKOSIPULILEIPÄSET
9 kpl

Tarvitset:
Munia 2 kpl
Pofiberia 2 dl
Valkosipulijauhetta 2 tl
Suolaa 0,3 tl
Turkkilaista jugurttia 2 dl
Leivinjauhetta 2 tl

- Riko munat.
- Mittaa muut ainekset samaan kippoon.
- Sekoita kaikki kunnolla sekaisin. Sekoitus esim lusikalla tai puuhaarukalla riittää.
- Nostele lusikalla keot taikinasta pellille.
- Paista kiertoilmalla 175 asteessa reilu puoli tuntia kunnes saanut sopivasti väriä.
- Nauti voin kera lämpimänä keiton seuraksi <3

Makrot koko satsiin:
hiilarit: 21,3 g
rasvat: 30 g 
protskut: 25,6 g
kalorit: 459 kcal

Makrot per leipänen:
hiilarit: 2,35 g
rasvat: 3,4 g
protskut: 2,8 g

kalorit:51 kcal

Kommentit

  1. Mitä eroa on mantelijauheella ja mantelijauholla? Ks. pikaleipä.

    VastaaPoista
  2. Voisikohan ohjeissa olevaa mantelijauhoa korvata jollain? Nimim. Manteliallergikko

    VastaaPoista
  3. Pellavansiemeniä / pellavansiemenrouhe ei sovellu elintarvikkeeksi .

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Pehmeää vuokaleipää ja köyhiä ritareita ketoilijalle sopivaan tyyliin.