Moni kaipaa leipää kun on sitä tottunut syömään päivittäin.
Leivät kannattaa kuitenkin jättää kauppaan ja leipoa leipä itse.
Mantelileipä on ensimmäinen vähähiilihydraattinen leipä jota leivoin eka kerran monia vuosia sitten ja nykyäänkin usein koska sen teko on todella helppoa ja nopeaa. Lisäksi se on viellä hyvää!
Ohje on aikanaan karppaus.infon sivuilta löytynyt ja sitä on helppo muokata vaihtamalla jauhoja ja siemeniä. Tässä perusohje mitä kannattaa ensin testata.
Ohjeen löydät myös sulamosta nimellä Ketoilijan mantelileipä.






KETOILIJAN MANTELILEIPÄ

2 munaa

2 rkl turkkilaista jugurttia
2 tl psylliumia
1,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
150g juustoraastetta
3 rkl seesaminsiemeniä

-Vatkaa munat ja lisää siihen jugurtti.

-Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne muna-jugurtti seokseen.
-lisää juustoraaste
-lusikoi pellille kuusi kekoa ja muotoile  niistä pyöreitä, jätä väliä jotta mahtuvat kohoamaan.
-paista 225 ateessa n. 10 min.

Halkaistuna sopii vaikka paahtimeen tai hampurilaissämpyläksi.

makrot per sämpylä jos teet 6 kpl:

hiilihydraatit 2,5
rasvat 16,7
proteiinit 12,9

Kommentit

  1. Jeii!!! Hyvä paula

    VastaaPoista
  2. Tahtoo kokeilla heti, mut macrot ei anna tänään lupaa 😉 T: yks ketofamilyyn kuuluva Paulafani

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa Paula, kun aloitit tämän blogin <3
    Näillä mantelileivillä minäkin aloitin, todella hyviä, omnommm :)
    ihanaa, olet laskenut makrotkin valmiiksi, jee. laittaisitko ohjeisiin vielä klp-määrät, pysytään samoissa makroissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mantelileivissä pitäskin olla kappalemäärät, 6 kappaletta tulee taikinasta ja makrot laskettu yhdelle kappaleelle :)

      Poista
  4. Ihana Paula! Meidän ketoilijoiden sankari. Ollaan niin iloisia, että aloitit tämän blogin. Innolla odotan uusia reseptejä :)

    VastaaPoista

  5. Hei, monissa leipomuksissasi on mantelijauhoa tai -jauhetta. Mitä jauhoa pähkinä- ja manteliallergikko voisi käyttää niiden sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelijauhot voi korvata pofiberillä tai kookosjauholla, niitä riittää puolet mantelijauhon määrästä 😊

      Poista
  6. Nää on niiiin hyviä :) ! Mutta nyt olen alkanut epäilemään, että joku näissä turvottaa. Nyt kun olen näitä muutamia kertoja tehnyt niin ollut hirveetä turvotusta ja orastavaa mahakipua. Mikähän se on? Karppi foorumillakin oli yksi tätä pohtinut, mutta hänellä taisi olla ohjeessa vielä jotain leseitä. Voi tietty olla joku muukin syy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa mikä näissä turvottaisi. Kannattaa miettiä myös päivän muita syömisiä, voisko syy löytyä sieltä.

      Poista
  7. Mahtavia tuli :D KIITOS OHJEISTA. Kaikki mitä olen ohjeillasi kokeillut ovat onnistuneet.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi