superpehmeät sämpylät
Ja superhelpotkin viellä.
Nää kohoaa uunissa todella hyvin.
Oli niin hyviä, että meni kaikki samana iltana! Ja aina uunista sämpylöiden tultua myö pojan kans syödään heti yks ihan vaan voin kera :) Oon käyttäny näitä myös hampurilaissämpylöinä aiemmin. Ja näistä on helppo muotoilla minkämuotoisia sämpylöitä vaan, joten sopii esim hodareihin.
Meillä menee leipää, sämpylöitä ym tosi vähän niin teen tälläisiä pikkuannoksia aina, mutta tää on helppo tuplata kun mascarpone purkki on sopivasti 250g ja mantelijauho pussukka 2dl :)
Reseptin löydät sulamosta myös.
SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT
Tarvitset:
- munia 1kpl
- mascarponea 125g
- suolaa ripaus
- psylliumia 1rkl
- mantelijauhoa 1dl
- leivinjauhe 1tl
- riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla.
- sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne äskeiseen taikinaan. Sekoita kunnolla.
- kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa.
- paista uunissa 175 asteessa noin 30minuuttia.
- anna jäähtyä ja halkaise ja syö mieli leikkeleidesi kera.
Makrot per sämpylä:
hiilarit: 1,9g
rasvat: 19,8g
protskut: 5,4g
kalorit: 208 kcal
Nää kohoaa uunissa todella hyvin.
Oli niin hyviä, että meni kaikki samana iltana! Ja aina uunista sämpylöiden tultua myö pojan kans syödään heti yks ihan vaan voin kera :) Oon käyttäny näitä myös hampurilaissämpylöinä aiemmin. Ja näistä on helppo muotoilla minkämuotoisia sämpylöitä vaan, joten sopii esim hodareihin.
Meillä menee leipää, sämpylöitä ym tosi vähän niin teen tälläisiä pikkuannoksia aina, mutta tää on helppo tuplata kun mascarpone purkki on sopivasti 250g ja mantelijauho pussukka 2dl :)
Reseptin löydät sulamosta myös.
superpehmeät sämpylät |
SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT
Tarvitset:
- munia 1kpl
- mascarponea 125g
- suolaa ripaus
- psylliumia 1rkl
- mantelijauhoa 1dl
- leivinjauhe 1tl
- riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla.
- sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne äskeiseen taikinaan. Sekoita kunnolla.
- kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa.
- paista uunissa 175 asteessa noin 30minuuttia.
- anna jäähtyä ja halkaise ja syö mieli leikkeleidesi kera.
Makrot per sämpylä:
hiilarit: 1,9g
rasvat: 19,8g
protskut: 5,4g
kalorit: 208 kcal
Miula tulee yleensä liian tiiviitä eli sais olla pehmeitä. Tuota ohjetta kokeilen jo huomenna illalla
VastaaPoistaPitääki testata näitä, näyttävät niin herkullisilta ��
VastaaPoista
VastaaPoistaTodella hyvän makuisia tuli, mutta miksihän alkuun niin kauniisti kohonneet sämpylät lässähtivät paiston loppuvaiheessa :(
Menny pia siun kommentti ohi.
PoistaKoklaa ens kerralla vatkata ihan sähkövatkaimella ja varmista että on luomumunat, niillä kohoaa huomattavasti paremmin :)
Hei. Oli sama juttu. Leivinjauhoa pikkusen vähemmän. Tulos silloin parempi.
PoistaMä vatkasin sähkövatkaimella ja luomumunat...en vaan tajua, miks ei kohoa...hyviä kyllä, mutta aina jää lättänäksi... 😫😓
VastaaPoistaethän vaan auo välillä luukkua.
PoistaMulla myös lässähtää joka kerta
PoistaKohoaa kyllä kauniisti uunissa . Mutta maku on se mikä ratkaisee ☺
Hei! Mulla lässähtää kans. Kohotatko sämpylöitä? Onko uunin lämpötila tasalämpöiselle uunille? Onko sähkövatkain parempi? Kiitos etukäteen vastauksestasi! 😊
VastaaPoistaMitä mascarponen tilalle jos maidottomana? Kookoskermalla tuleeko yhtä hyviä?
VastaaPoistaKauniit sämpylät muuttuivat uunissa lättäniksi. "Rieskoiksi". �� Mikähän meni vikaan? Ohjeen mukaan tein. No, maku on tärkein..
VastaaPoistaKetoleivonnaisita en ole ikinä saanut mitään kohonneita ja nättejä. Pullatkin ihan lättyjä :D
VastaaPoistaMitä psylliumia käytit?
VastaaPoistaHyviä näistä tulee, mutta mullakin aina lässähtää rieskoiksi 🙈
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta, tein tavan tuorejuustoon ja hyvin onnistuivat 😋
VastaaPoistaMinulla sama homma että lätsähtää. Van ei haittaa koska ovat muuten älyttömän hyviä. Tosin mascarponen vaihdoin valkosipulituorejuustoon niin ei tarvitse lisätä enää suolaa.
VastaaPoistaMitä teen väärin? Taikina jää ihan löysäksi, ei onnistu pyöritys vaan pallot piti vaan kasata pellille.
VastaaPoistaOma veikkaus on, että lässähtää sen takia kun käyttää mantelijauhon sijaan karkeampaa mantelijauhetta. Ksantaalia kannattaa myös kokeilla lisätä.
VastaaPoistaMä olen tehnyt näitä jo monta kertaa ja kuohkeita ovat, eivätkä lässähdä ���� todella hyvä resepti.
VastaaPoistaJa käytän karkeampaa mantelijauhetta, se ei siis vaikuta tuohon lässähdykseen. Munan ja mascarponen sekoitan sähkövatkaimella ja nuolijalla kääntelen kuivat aineet joukkoon, annan seistä n. 15min ja sitten pyöräytän sämpylöiksi ja uuniin. Ihan mahtavan hyviä ja kuohkeita ��
Vaikuttaskohan munien koko.Jos käyttää isoja munia niin jauhojen lisäys on varmaan paikallaan.
VastaaPoistaHyvä ohje, 9-v tyttö teki kun äiti avusti. Kohosivat uunissa juuri kuten kuvassa eivätkä lässähtäneet. ”Vatkattiin” vain käsivispilällä eli ohje toimii kyllä hyvin. Mascarponen tilalla ihan rainbown tuorejuusto, toimii hyvin. Maku on hyvä, miedon mantelinen, koostumus ”spongy” eli sellainen vähän sienimäinen. Tästä tulee varmaan hyvä perusresepti omaan käyttöön.
VastaaPoistaVoiko
VastaaPoistaVoiko mantelijaujon vaihtaa johonkin muuhun? En pysty mantelia syömään
Näistä tuli kyllä hittituote 👌 meinasin kokeilla suolan sijasta viikonloppuna tätä karppisokerilla. Saas nähä millaisia pullia tulee😁
VastaaPoistaIhan parhaita!
VastaaPoistaSovelsin omaan ohjeeseen mukaan pofiberiä ja seesaminsiemeniä, kun ei tuo pelkkä mantelijauho oikein kelpaa.
Olen myös kokeillut sekä manteiljauheella että -jauholla, eivätkä ole lässähtäneet.
Kiitos ohjeesta! ��
Aivan täydellisiä tuli! Ei lässähtänyt, vaan ihan oikeita sämpylöitä tuli ♥️
VastaaPoistaLässähti täällä myös, mistäköhän johtuu? Yritin tuplata kaiken jota tulisi enemmän taikinaa mutta meni löysäksi niin lisäsin vaan psylliumia enemmän jotta sain palloiksi. Mutta uunista Pois ottettua lässähtäneitä ovat, myös 30 min teki pohjasta hieman kärähtäneen.
VastaaPoistakun vatkaatte niin hellästi sitä kulhoa voisi käsitellä... jos hakkaa kulhoa pöytään, tai vaikka vatkainta siihen reunaan, halutessaan nopeuttaa vatkaimen puhdistumista, niin vatkauksessa syntyneet kuplat kaikkoaa ja taikina lättyyntyy jo siinä vaiheessa? siis hellävaraista kohtelua taikinalle. tää on auta antti!- podcastistä opittua
VastaaPoistaMahtavia tulit joka kerta, kiitos ohjeedta
VastaaPoistatää oli mun eka kunnon ketolaittamus ja oli kyllä tosi hyvää! ei mulla lässähtänyt uunissa, käytin mascarponen sijasta ihan pirkan maustamatonta tuorejuustoa ja annoin taikinan seistä jonku 30 minuuttia liinan alla ennen kun laitoin uuniin �� teen varmasti tällä reseptillä uudestaan ❤️
VastaaPoistaKiitos hyvästä reseptistä. Käytin mascarponen tilalla valion ruohosipuli tuorejuustoa ja voi, että kun oli hyvää. Seuraavaksi ajattelin kokeilla valion valkosipulituorejuustolla.
VastaaPoistaTein perustuorejuustopohjaan, ei mascapornea just silloin ollut. Heitin sekaan auringonkukansiemenjämäpussin ja kuiduksi rkl pellavansiemenrouhetta. Oikein muhevia tuli😍
VastaaPoistaEkat ketosämpylät itsellä ikinä ja tuli super hyviä ja tosi kauniita. Tuplasi reseptin ja sain viisi muhkeaa hanpurilaissämpylää. Kiitos!
VastaaPoistaKananmunat pitää olla huoneenlämpöisia sekin helposti vaikuttaa lässähtämiseen.
VastaaPoistaPsyllium pitää aina kohottaa. 10 minuuttia riittää. Sitten pystyy muokkaamaan palleroiksi ja pysyy kauniin muotoisina uunissa.
VastaaPoistaKolmesti tehnyt, kahdesti lässähtäneet, kerran sähkövatkaimella (lässähti) ja kerran reseptiohjeen jauhot tuplanneena: eivät lässähtäneet. Olivat kuohkeat ja pehmeät! Neljää sämpylää en kyllä ohjeen mukaisesti pyöritellyt; nehän olisi olleet nukkekotitarjottavia, mutta ehkä esim. coctailburgerit on tätä päivää…?
VastaaPoistaKaksi maukasta sämpylää (kooltaan kuin mikä tahansa kaupan sämpylä) tuli lopulta!