NAPOSTELTAVAT

LEHTIKAALISIPSIT

-Ensin huuhdellaan lehtikaalin lehdet ja poistetaan paksut varsiosat. Sitten lehtikaali pilkotaan mieleisen kokoisiksi naposteltaviksi.
-Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle oliiviöljyä jja mausteeksi mitä haluat. Laitoin itse suolaa ja pippurisekoitusta. Suolaa saa olla reilusti. Sekoittele jotta öljy  ja mausteet sekoittuu tasaisesti kaikkialle. 
-Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla reilu 20minuuttia.
Nämä palaa helposti joten muista vahtia. Hyvä käännellä pari kertaa paiston aikana.
Nämä on tosi hyviä, rapeita ja loistavia sipsin korvikkeita!
Syö sellaisenaan tai tarjoa esimerkiksi maustetun turkkilaisen jugurtin kanssa.




Makrot puolikkaalle annokselle jos on käytetty 200g lehtikaalia ja 50g öljyä:
hiilihydraatit 4
rasvat 25,5
proteiini 5,6
kalorit: 265kcal















TULISET LÄRPÄKKEET

-Meetvurstisiivuja 100g
-Salsakastiketta 1dl
-Juustoraastetta 100g

-Makkarasiivut pellille leivinpaperin päälle. Siihen salsakastiketta ja keko juustoraastetta.
-250 astetta ja valmiita kun on saanut vähän väriä. Antaa hetken levätä niin on kivan rapeita :P

Onnistuu myös mikrossa kun laittaa talouspaperia alle. Pari minsaa täydellä teholla, kaamee haju, mutta hyviä :D

Makrot per annos jos syöt puolet:
Hiilihydraatit 4,5g
Rasvat 31g
Protskut 23g
kalorit: 420kcal










Suolakeksit

-50g voita
-1muna
-1dl mantelijauhoa

-Mausteita, reilusti suolaa

Kaikki sekasin ja pellille ohueksi levyksi.

200 asteessa noin vartti.
Tuplana jos tekee saa koko pellillisen. Leikkasin heti uunista tultua paloiksi ja sitten annoin jäähtyä rauhassa talouspaperin päällä. Oikein hyviä kun laittaa juustoa päälle 


Makrot yhdessä annoksessa joka on puolet tuosta satsista:
Hiilarit: 2,2g
rasvat: 34g
protsut: 8g
kalorit: 335kcal















JUUSTOSIPSIT

Laita pellille pieniksi keoiksi haluamaasi juustoa ja levitä littanaksi. Laita halutessa päälle mausteita. Esim chili ja valkosipuli on hyvä. 
Paistetaan 200 asteessa kunnes näyttää hyvältä. 

Sitten on tärkeää siirtää ne heti talouspaperin päälle jäähtymään jotta tulee rapeita.

Makrot laskettu niin että käytetty gouda juustoa 200g.
yksi annos 100g ja makrot:
hiilarit : 0g
rasvat: 29g
protskut: 28g
kalorit: 373kcal







KETOILIJAN NACHOT
kahdelle

Tarvitset:
mantelijauhoa 160g
ranskankermaa 120g
mausteita reilusti, chili ja herbamare

- kaikki kulhossa sekaisin
- kaadetaan pellille leivinpaperin päälle, toinen leivinpaperi päälle ja kaulitaan ihan ohueksi, riittää koko pellille. 
- leikataan paloiksi esim pitsaleikkurilla.
- paistetaan uunissa 100 asteessa kiertoilmalla noin tunti. Tavallisella saattaa tarvita pidemmän ajan. Varo ettei reunat pala.
- anna jäähtyä ja katko käsin paloiksi.
- dippaile esim maustetun ranskankerman kanssa.

Makrot koko satsi:
hiilarit: 18,4g
protskut: 36g
rasvat: 118,5g
kalorit: 1324kcal

makrot per annos:
hiilarit: 9,2g
protskut: 18g
rasvat: 59,2g
kalorit:662kcal






RUISNAPIT
26 KPL

Tarvitset:
munia 3 kpl
Oliiviöljyä 1 rkl
Mantelijauhoa 1 dl
Pellavansiemenrouhetta 2,5 dl
Suolaa  0,5 tl

- Riko munat
- Mittaa joukkoon muut ainekset, sekoita.
- Pyörittele öljytyin käsin taikinasta 26 pientä palloa leivinpaperoidulle pellille. 
- Muotoile niistä käsin pyöreitä littanoita pikkukuppeja.
- Rouhaise päälle viellä suolaa.
- Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa noin 20minuuttia.
Tavallisella aika voi olla hieman pidempi.
- Siirrä ruisnapit jäähtymään esim talouspaperin päälle jotta niistä tulee rapeita. Älä pussita tai laita purkkiin, muuten ne pehmenee ja nää on rapeina parhaita.
- Tarjoile tonnikala-ranskankerma täytteen tai juustotäytteen kera. nauti <3

Makrot koko satsiin:
hiilarit: 5 g
rasvat: 81 g
protskut: 52,4 g
kalorit:  1008 kcal

Makrot per kappale:
hiilarit: 0,2 g
rasvat: 3 g
protskut: 2 g
kalorit: 38,8 kcal


😋

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Vaihtoehto makaronilaatikolle

vohveleita!