Kaakkua


                                                          NAM!




Lukijalta tuli toive kuivakakun ohjeeseen.
En sellasta oo aiemmin tehnyt vähähiilihydraattisena joten otin haasteen vastaan innolla.
Itse oon enempi suolaisten leipomusten perään, mutta miusta on kuitenkin mukava jos ois tarjota vieraille kahvin kanssa jotain mitä myös itse voisin syödä.
Lähdin liikkeelle siitä että rupesin muokkaamaan normaalia kuivakakku ohjetta vaihtaen jauhoja ketoiluun sopivaksi.
Perustarvikkeita miulta löytyy aina kaapista eli esim. munia, mantelijauhoa, voita, leivinjauhetta, psylliumia.. Niillä pääsee jo pitkälle ja usein ei kauppaan tartte vartavasten lähteä, eikä tarvinnut nytkään.

Tämä ohje on superhelppo, kaikki vaan sekas ja uuniin, eikä edes tartte sähkövatkainta! Pienen lapsen äitinä sitä arvostaa tälläisiä nopeita leipomuksia :)
Eilen vietettiin sunnuntaita leppoisasti koko perheen voimin ulkoillen. Käytiin jäällä tekemässä lumiukkoja ja paistamassa makkaraa. Sen lisäks ehti mainiosti leipoa tämän kakun ja illalla tehdä viellä tortilloja :)

Alla kuvalliset ohjeet Sitruunaiseen keto kuivakaakkuun, olkaa hyvät! :P

Kuvasta unohtui sitruuna, mutta lisää sitä kuitenkin taikinaan.
Lisäksi kuvassa on neljä munaa mutta totesin ruvetessani leipomaan että se on turhan paljon ja jätin yhden pois :D


-3 pientä munaa/2 isoa
-turkkilaista jugurttia 1,5 dl
-sitruunamehua 0,5dl
-voita 100g
-vanilja uutetta 1tl
-vanilja jauhetta 0,5 tl
-mantelijauhoa/ mantelijauhetta 2dl
-kookosjauhoa 2dl
-stevia/erytritoli 50g
-ripaus suolaa
-leivinjauhetta 0,5 tl
-soodaa 0,5tl
-psylliumia 1tl







- Aloita voitelemalla kakkuvuoka ja mantelijauhota se.














                                                   
                                                   


-Riko munat, lisää jugurtti, vaniljauute ja 
jauho sekä makeutusaine. Sekoita vispilälle. 
-


-sulata voi ja sekoita eri kippoon kuivat aineet





















-lisää kuivat aineet ja sulatettu voi muna-jugurtti seokseen. Riittää sekoitus lastalla.




















-Taikinasta tulee aika jäykkää.






















-kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n.50min.
seuraa kuitenkin ettei mene liian tummaksi.





















-Anna jäähtyä rauhassa ennen kumoamista jotta kakku irtoaa ilman että hajoaa.



















-Kumoa kakku





















-Kakusta saa 17 palaa.















-Kakku oli hyvää, ei sellaista murenevaa niinkuin "normaalit" kuivakaakut.













Leikkasin kakun 17 palaan.
Makrot koko kakkuun:
hiilarit: 34g
rasvat: 163,2g
protskut: 186g
kalorit: 1952kcal

Makrot per pala:
Hiilihydraatit 2g
Rasvat 9,6g
Proteiinit 3,95g
kalorit: 115kcal

Tämä ohje löytyy nyt sulamosta nimellä Sitruunainen keto kuivakaakku.
Lisään sen myös tuonne ruokarespti kansiooni myöhemmin.

Tämä on hyvä perus kuivakaakun ohje, helppo muunnella. Esim lisätä manteli tai pähkinärouhetta taikinan joukkoon. tai kardemummaa tai tehdä kakulle kuorrute tai tarjota vanilja kastikkeen kera :P

Mies maistoi palasen myös vaikka ei yleensä imeliä syö, mutta pitäähän jonkun koemaistaa ennenkun uskaltaa muille tarjota :D 
Meillä menee tosi vähän kahvileipiä ellei satu olemaan juhlia tai mitään, joten tästä meni pakastimeen osa, sitten riitti viellä viedä maistiaisia myös muillekkin :)

Eikun leipomaan!










Kommentit

  1. Kiitos tästö reseptistä, menee kokeiluun!
    T. Annette ketoryhmästä

    VastaaPoista
  2. Sain muutaman palan maistiaisia ja oli kivan makuista. Aion kyllä tehdä itsekin. Sitruuna antaa kivan säväyksen. Mummo

    VastaaPoista
  3. Kuuluuko tähän kakkuun psylliumia? Kuvassa se näkyy, mutta ohjeesta puuttuu. Kakku oli aika hajoavaista, joten se ehkä pitäisi sitä paremmin kasassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo kakkuun tulee 1 tl psylliumia! olenpas ollut huolimaton, sulamossa oli oikein mutta blogiin tullut väärin. pahoittelut ja kiitos tarkkaavaisuudesta!

      Poista
  4. Hyvä ohje, helppotekoinen ja maukas kakku. Sitruunaa ei ollut, vähän limea löytyi ja lisäksi laitoin kardemummaa ja inkivääriä kun joulukakkua itselleni tein keto-tyyliin. Päälle laitoin kuorrutetta, tuorejuusto-voi-karppisokeri-kreemi, kreemi vapaasti käytetty sana tässä mutta ajoi asiansa. Kelpasi muillekin, joten ilmeisesti ihan onnistunut kakku.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Vaihtoehto makaronilaatikolle

köyhän miehen lehtipihvi