Ketoiluunkin sopivaa puuroa

PUUROT on tosi hyviä mielestäni, oon aina tykänny niistä, mutta "normaalit" puurot sisältää paljon hiilihydraatteja ja eivät tälle ruokavaliolle sovellu. Lisäksi esimerkiksi riisi turvottaa. Olen kokeillut joitakin puuroja tehdä mitkä sopii ketogeeniseen ruokavalioon. Mantelipuuro on miun ehdoton suosikki. Tein sitä aamulla pojalle ja tietysti maistoin, oli niin hyvää että meinas poika jäädä ilman! Tällä kertaa laitoin kanelia ja mansikoita joukkoon. Menee mainiosti myös ihan voisilmän kanssa, jos haluat hiilareissa säästellä :D Tästä tulee yksi pieni annos mantelipuuroa:
2reilua rkl voita
1dl kermaa
5 rkl mantelijauhoa
ripaus suolaa-Kattilaan sulatetaan voi, lisätään kerma ja mantelijauhot koko ajan sekoittaen. Keitellään hiljakseen koko ajan hämmentäen ettei pala pohjaan. Valmistuu aika hitaasti, mutta tulee parempaa kun malttaa hauduttaa. Ja manteliJAUHOILLA tulee parempaa kuin manteliJAUHEELLA. Suutuntuma on erilainen.
Ja tee vaan suosiolla tuplana ;)

Päälle marjoja, mustikoita tai vadelmia esim. pähkinöitä, mausteita.. kanelia, vaniljaa.. tai maapähkinävoita...

Mantelipuuro on rasvaista ja se pitää paljon paremmin kylläisenä kuin esimerkiksi kaurapuuro. Ja ei turvota! Taaperokin sanoi nam nam :D

Mantelijauheesta ja jauhosta tunnutaan monesti puhuvan sekaisin, kaupassakin saattaa selvästi nähdä jauhoa pussissa vaikka lukee jauhe. Jauho on kuitenkin selkeästi hienojakoisempaa kuin jauhe. Kaupasta nämä löytyvät leivonta tarvike hyllyltä tai gluteiinittomien tuotteiden joukosta. Itsekin voi kyllä manteleista tehdä näitä mutta itse laiskana leipurina hyödynnän kauppojen tarjontaa :)
Käytän itse molempia, riippuen millaiseen leipomukseen niitä laitan.
Nää jauhot on niin rasvaisia että niitä ei kannata yleensä isoissa pussukoissa ostaa ellei ole paljon käyttöä koska rasva härskiintyy ja maku muuttuu varsinkin jos on pitkään avattuna. Eli vaikka hieman kalliimpaa pienet pussit on niin niitä itse ostan mielumin.  Ja niissä on se etu että tiedän yhdessä pussukassa olevan noin 2dl, niin ei tartte ees mittailla sitä :)

Makrot tähän pieneen puuro annokseen ilman mansikoita on:
hiilarit:5,7g
rasvat:84,5g
protskut:11,75g
kalorit:822kcal

Lisätty myös sulamoon ohje nimellä Paulan Mantelipuuro.

Täältä pääset tutustumaan valmennukseen jossa olen:
http://bit.ly/paulanketoilutKommentit

  1. voisiko tässä käyttää tilalla kookosjauhoa tai voiko mantelijauheen yleensä korvata kookosjauholla?

    VastaaPoista
  2. Tätä on pakko kokeilla, kerrotko kuinka kauan pitää haudutella- 10 vai 30 minuuttia

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi