Lasagne

LASAGNE 
MEIDÄN PERHEEN SUOSIKKI!




Tavallinen lasagne normaaleilla levyillä olis kyllä tosi hyvää, myönnän! Mutta se turvotus joka siitä tulee... Ei kiitos enää!
Onneks löysin kesäkurpitsalasagnen reseptin joskus varmaan pari vuotta sitten jo. Eka kerran kun tein niin mies sano että hänelle normaalia lasagnea, että ei tuota syö. Kauhee homma. Mutta sitten kun hän eka kerran maistoi tuota kesäkurpitsalasagnea, niin sen jälkeen ei oo tavallista meillä pyydetty eikä tehty. Tykkää tosi paljon, ja mikä parasta niin pojalle kelpaa myös! Tuota voi tehdä tosi monella tavalla, erikseen kastikkeet, erilaisia juustoja ym mutta mie teen sellaisella tavalla jonka kokenu helpoimmaksi ja nopeimmaksi. Ja maku on aivan loistava! Teen yhden ainoan kastikkeen ja siitä jäykkää koska kesäkurpitsat ovat sen verran vetisiä ja en itketä niitä ensin koska ei vaan jaksa:D Sain joululahjaksi haudutuspadan ja siinä onnistuu kätevästi myös ja valmistuu kuin kitsestään, mutta tein nyt tavallisessa uunissa niin saan teille ohjeen.
Voin joku kerta tehdä itse levyt ja niistä lasagnen mutta kesäkurpitsa toimii loistavasti ja samalla tulee kasviksia syötyä sekä pääsee paljon helpommalla. Suosittelen testaamaan siis:P
Meillä syötiin vasta tämä pois, mutta tänään valmistuu uusi satsi :)
Laitoin reseptin myös sulamoon ja sieltä löydät sen helposti nimellä Paulan kurppalasagne:D
Syötiin vihreän salaatin kanssa, jonka päälle laitoin avokadoöljyä. Salaatin makroja en laskenut koska salaatti on niin kevyttä ja jokainen voi varmasti niitä huoletta syyä :D




KURPPALASAGNEEN TARVITSET:

1 iso kesäkurpitsa, 400g
500G naudan jauheliha 17%
250G tomaattimurskaa
mausteita
125g cheddar koskenlaskijaa
150g emmental juustoraastetta
1/2 dl kermaa


valmista jauhelihakastike:
-paista jauheliha
-mausta mieleisesti. Itse laitoin chiliä, suolaa, herbamarea, currya, paprikajauhetta, rosepippuria ja mustapippurirouhetta.
-lisää tomaattimurska
-lisää cheddarjuusto
-lisää kerma
-anna hautua hetki.







Huuhtele ja siivuta kesäkurpitsa






Sitten laita vuokaan  vuoronperään kastiketta ja kesäkurpitsasiivuja.






Päällimmäiseen kerrokseen juustoraaste.






Laita uuni päälle. 
Paistoin kiertoilmalla 175 ateessa 45min. Tai kunnes näyttää hyvältä :P
Tavallisella voi olla 200 astetta.




Malta antaa jäähtyä hetki ennen kuin syöt :P


Makrot per annos: (koko satsissa 5 annosta)
hiilarit:  5,59g
rasvat:35,6g
protskut:31g
kcal:470kcal









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

köyhän miehen lehtipihvi