Moni kaipaa leipää kun on sitä tottunut syömään päivittäin.
Leivät kannattaa kuitenkin jättää kauppaan ja leipoa leipä itse.
Mantelileipä on ensimmäinen vähähiilihydraattinen leipä jota leivoin eka kerran monia vuosia sitten ja nykyäänkin usein koska sen teko on todella helppoa ja nopeaa. Lisäksi se on viellä hyvää!
Ohje on aikanaan karppaus.infon sivuilta löytynyt ja sitä on helppo muokata vaihtamalla jauhoja ja siemeniä. Tässä perusohje mitä kannattaa ensin testata.
Ohjeen löydät myös sulamosta nimellä Ketoilijan mantelileipä.
KETOILIJAN MANTELILEIPÄ
2 munaa
2 rkl turkkilaista jugurttia
2 tl psylliumia
1,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
150g juustoraastetta
3 rkl seesaminsiemeniä
-Vatkaa munat ja lisää siihen jugurtti.
-Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne muna-jugurtti seokseen.
-lisää juustoraaste
-lusikoi pellille kuusi kekoa ja muotoile niistä pyöreitä, jätä väliä jotta mahtuvat kohoamaan.
-paista 225 ateessa n. 10 min.
Halkaistuna sopii vaikka paahtimeen tai hampurilaissämpyläksi.
makrot per sämpylä jos teet 6 kpl:
hiilihydraatit 2,5
rasvat 16,7
proteiinit 12,9
Leivät kannattaa kuitenkin jättää kauppaan ja leipoa leipä itse.
Mantelileipä on ensimmäinen vähähiilihydraattinen leipä jota leivoin eka kerran monia vuosia sitten ja nykyäänkin usein koska sen teko on todella helppoa ja nopeaa. Lisäksi se on viellä hyvää!
Ohje on aikanaan karppaus.infon sivuilta löytynyt ja sitä on helppo muokata vaihtamalla jauhoja ja siemeniä. Tässä perusohje mitä kannattaa ensin testata.
Ohjeen löydät myös sulamosta nimellä Ketoilijan mantelileipä.
KETOILIJAN MANTELILEIPÄ
2 munaa
2 rkl turkkilaista jugurttia
2 tl psylliumia
1,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
150g juustoraastetta
3 rkl seesaminsiemeniä
-Vatkaa munat ja lisää siihen jugurtti.
-Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne muna-jugurtti seokseen.
-lisää juustoraaste
-lusikoi pellille kuusi kekoa ja muotoile niistä pyöreitä, jätä väliä jotta mahtuvat kohoamaan.
-paista 225 ateessa n. 10 min.
Halkaistuna sopii vaikka paahtimeen tai hampurilaissämpyläksi.
makrot per sämpylä jos teet 6 kpl:
hiilihydraatit 2,5
rasvat 16,7
proteiinit 12,9
Nam. t. tero
VastaaPoistaJeii!!! Hyvä paula
VastaaPoistaGo Paula Go
VastaaPoistaTahtoo kokeilla heti, mut macrot ei anna tänään lupaa 😉 T: yks ketofamilyyn kuuluva Paulafani
VastaaPoistaNam <3
VastaaPoistaMahtavaa Paula, kun aloitit tämän blogin <3
VastaaPoistaNäillä mantelileivillä minäkin aloitin, todella hyviä, omnommm :)
ihanaa, olet laskenut makrotkin valmiiksi, jee. laittaisitko ohjeisiin vielä klp-määrät, pysytään samoissa makroissa.
joo mantelileivissä pitäskin olla kappalemäärät, 6 kappaletta tulee taikinasta ja makrot laskettu yhdelle kappaleelle :)
PoistaIhana Paula! Meidän ketoilijoiden sankari. Ollaan niin iloisia, että aloitit tämän blogin. Innolla odotan uusia reseptejä :)
VastaaPoistaKiitos Inga ❤️
PoistaSeurataan!! Kiitos!👍😊
Poista
VastaaPoistaHei, monissa leipomuksissasi on mantelijauhoa tai -jauhetta. Mitä jauhoa pähkinä- ja manteliallergikko voisi käyttää niiden sijaan?
Mantelijauhot voi korvata pofiberillä tai kookosjauholla, niitä riittää puolet mantelijauhon määrästä 😊
PoistaNää on niiiin hyviä :) ! Mutta nyt olen alkanut epäilemään, että joku näissä turvottaa. Nyt kun olen näitä muutamia kertoja tehnyt niin ollut hirveetä turvotusta ja orastavaa mahakipua. Mikähän se on? Karppi foorumillakin oli yksi tätä pohtinut, mutta hänellä taisi olla ohjeessa vielä jotain leseitä. Voi tietty olla joku muukin syy?
VastaaPoistaEn osaa sanoa mikä näissä turvottaisi. Kannattaa miettiä myös päivän muita syömisiä, voisko syy löytyä sieltä.
PoistaMahtavia tuli :D KIITOS OHJEISTA. Kaikki mitä olen ohjeillasi kokeillut ovat onnistuneet.
VastaaPoista