ROusK rOUsk :P


















ROUSKUVA NÄKKÄRI! 

Oi kuinka hyvää onkaan oikein rouskuva näkkäri! Nam nam!

Tänään oli taas aika leipoa näkkäriä, se on niin hyvää!
Kaupassakin on siemennäkkäreitä valmiina mutta niiden hiilaripitoisuudet on miulle liian suuret, niin teen sitten itse. Monesti niihin on lisätty jauhojakin. Näkkäri on kyllä tosi nopea leipoakkin, joten sekään ei ole esteenä. Valmiina saa kyllä siemennäkkärisekoitusta joka on hyvä, mutta tulee vähän halvemmaksi ostaa siemenet erikseen ja voi sitten vaikuttaa mitä siemeniä siihen laittaa.
Miulla on perusohje jolla teen ja muuttelen sitten siemeniä ja niiden määrää sen mukaan mitä kotona on tai mitä tekee mieli. Hiilarien määrä riippuu siitä että mitä siemeniä  siihen laittaa. Itse tykkään lisätä myös suolaa siihen sekoitukseen ja pistän viellä sormisuolaa pinnalle. Näkkäristä tulee helposti murenevaa, joten jos se häiritsee niin voit lisätä yhden munan niin kestää paremmin kasassa. Itse en laita, vaikka hieman murenee niin se ei haittaa ollenkaan ja säilyy sitten myös pidempään. Tykkään laittaa niitä murentuneita palasia  sitten salaattiin :P 
Ja jos et tykkää siemenien purutuntumasta niin ne voi ensiksi jauhaa hienoksi. 

Rouskutellaan noita näkkäreitä yleensä ihan sellaisenaan tai miehen kans telkkaria katsoessa dippaillaan niitä tai sitten syödään juustojen kera :P Onhan ne paljon terveellisempää rouskuteltavaa kuin vaikka sipsit ja huoletta voi syödä pari palaa vaikka joka päivä:D Vatsakin tykkää kun saa kuitua :)

Näitä kun maistat vähän, et voi olla ottamatta lisää!




Tässäpä miun lemppari näkkäri ohje!




-1 dl seesaminsiemeniä
-1 dl auringonkukan siemeniä
-1 dl kurpitsansiemeniä
-1/2 dl chian siemeniä
-1/2 dl pellavansiemeniä
-1/2 tl suolaa
-1/2 dl öljyä
-2 dl kiehuvaa vettä

-kaikki siemenet kippoon sekaisin
-lisää kiehuva vesi 
-lisää öljy ja suola 
-levitä pellille leivinpaperin päälle
-paista 175 asteessa 30 min.  tai kunnes näyttää hyvältä :)
-leikkaa paloiksi ja anna jäähtyä.


näkkäri ennen uuniin menoa ja paistamisen jälkeen.



juustohöylällä saa helposti voista siivun


Koko näkkärin makrot on:
hiilihydraatit: 9g
Rasvat:186,7g
Protskut:68,6g 

leikkasin näkkärin 16 osaan joten yhden palan makrot:
hiilihydraatit:0,56g
rasvat:11,7g
protskut:4,29g 

Ohje löytyy nyt sulamosta ja laitan sen myös tuonne leivät kansioon.
Ohje on sulamossa nimellä Paulan rouskuva siemennäkkäri.

Rouskuvaa keskiviikkoa!









Kommentit

  1. Kiitos Paula. Taas opin uutta: juustohöylä ja voi :)

    mun elämä helpottui jälleen..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

köyhän miehen lehtipihvi

Lasagne