Ketoilijan pyhäpäivän myöhäinen herkkuaamiainen

Sunnuntai. Ihana aamu. Lähes aina. Saan nukkua muita  aamuna pidempään ja juoda rauhassa aamukahvit ilman kiirettä mihinkään, koska mies herää pojan kanssa aamuhommiin. Kymmeneltä heräsin makkariin leijailevaan kahvintuoksuun ja samassa kuulin pojan ihanat riemunkiljahdukset jotka leikin lomasta kuului, sitten ei malttanut enää olla nousematta :)
Yleensä en edes aamupalaa syö vaan aloitan aamuna pelkällä mustalla kahvilla ja ensimmäisen ateriankin syön vasta myöhään iltapäivällä tai alkuillasta, mutta joskus on kyllä kiva syödä myöhäinen aamiainen kun siihen on aikaa panostaa. Ja kun sen saa rauhassa nautiskella.

Pari päivää sitten leivoin taas mantelileipää ja sitä oli viellä yksi jäljellä. Se on kyllä niin hyvää että on korvannut tavalliset leivät enemmän kun loistavasti! Tosi täyttävää ja ei tule sitä väsynyttä ja turvonnutta olotilaa. 
Jos sinäkin haluat voida hyvin, tule mukaan samaan valmennukseen, jossa minäkin olen :)
http://bit.ly/paulanketoilut
Mantelileivän ohjeen saat täältä: https://paulanketo.blogspot.fi/p/reseptit_6.html?m=1
Tulee muuten tosi hyvää kun halkaisee ja laittaa leivänpaahtimeen! Siihen puolikkaan leivän päälle sitten voita ja tuhti annos juustoa ja meetvurstia. Lisäks laitoin kurkkua ja paprikaa. Ja tämä täyttää aivan erilailla kuin normaali paahtoleipä :)

Pyhäpäivän ja ihanan aurinkoisen päivän kunniaksi halusin myös jotain "ekstraa" mitä en yleensä syö. Ketoilijan omenapaistos syntyi kun paistoin pannulla voissa pojalta yli jääneen puolikkaan omenan, lisäsin mantelijauhoa, mantelirouhetta ja  hieman kookoshiutaleita. Aivan huumaavan ihana tuoksu leijaili koko huoneistoon <3 Siihen kylkeen sitten vaniljalla maustettua mascarpone-turkkilainen sekoitusta :D Omena ja kookos toi miulle riittävästi makeutta, mutta helposti voit lisätä valitsemaasi makeutta jos siltä tuntuu.


 

Täähän ei oo mikään kevyt aamiainen eikä kauheen vähähiilarinen omenasta johtuen, mutta voihan sitä tiukistella sitten päivän seuraavassa ruuassa vaikkapa. Ja sitä paitsi, pitää sitä välillä nautiskella :) Tää oli todella hyvää kyllä! Ja omena on miulle harvinaista herkkua, ei pelkästään hiilareiden takia vaan koska allergian takia voin syödä sitä vain kypsänä.  Alla ohje tähän herkkuun!KETOILIJAN OMENAPAISTOS
yksi annos.

tarvitset:
2 rkl voita
1/2 pieni omena 
1 rkl mantelijauhoa
1 rkl mantelirouhetta
1 tl kookoshiutaletta
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljajauhetta
2 rkl turkkilaista jugurttia
2 rkl mascarponejuustoa

Pilko ja paista omena pannulla voissa, lisää kaneli sekä mantelijauho, mantelirouhe ja kookoshiutale. Paista jotta hieman ruskistuu.
Sekoita turkkilainen jugurtti, mascarpone ja vaniljajauhe ja nautiskele se omenapaistoksen kanssa.

Ohje laitettu myös sulamoon.

Omenapaistoksen  makrot:
hiilarit: 12g
protskut: 8,9g
rasvat: 54g 
kalorit: 574kcal

Makrot tähän ketoilijan koko aamiaiseen:
hiilarit: 16g
protskut: 32g
rasvat: 96g
kalorit: 1058kcal

puolikas mantelileipä täytteineen oli:
hiilarit:4g
rasvat:42g
protskut:23,1g
kalorit:484kcal


Nyt odotan  että mies ja poika herää päikkäreiltä ja sitten ulkoilemaan ja makkaranpaistoon :)
Ihanaa aurinkoista kevätpäivää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi