Nopsa juustokakku ilman uunia







Vieraita tulossa ja et tiedä mitä fiksua hyvää tarjoaisit kahvin kanssa ilman että täytyy viettää varttia enempää keittiössä?
Tässä siulle ohje kaakkuun jonka teet tosi nopsaan! Tekovaihe kesti siis vain hetken ja sitten kaakku meni jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Voi sen toki tehdä jo aiemmin valmiiksi.
Tää on taas mallia mitä kotona sattuu olemaan-  kaakku. 
Juustokakut on aina hyviä ja niistä yleensä tykkää kaikki.
Aiemmin oon tehny juustokakun pohjan ihan mantelijauhoista ja välillä taas kekseistä joita oon leiponut, mutta koska halusin säästää mantelijauhot muuhun leivontaan ja keksit oli menny parempiin suihin niin hoksasin, että laitan mantelirouhetta.
Täyte kakkuun tuli myös sen mukaan mitä kaapissa oli. Eli maustamatonta tuorejuustoa ja mascarponea. Ja koska ne pelkästään on niin tönkköä tavaraa niin lisäks kermaa, tavallinen  oli loppu, joten laitoin kookoskermaa. Se antaa mukavan maunkin siihen, mutta jos ei tykkää kookoksen mausta niin kannattaa suosiolla korvata se kuohukermalla. Mutta jos tekee kuohukermalla niin se vaatii vatkausta hieman ennen kuin sekoittaa muiden aineksien  joukkoon.  Maustoin tällä kertaa vaniljalla ja sitruunalla, lisäksi laitoin joukkoon steviaa. Laitoin ihan vaan vähän, koska en kauheen imelästä tykkää,  mutta kannattaa maistella välillä jos haluaa imelämpää niin sitten lisää makeutusta.
Vaniljan sijasta tai lisänä voi käyttää esimerkiksi kaakaojauhetta tai lakritsijauhetta.
Käytin irtopohjavuokaa, mutta kun tämä kaakku ei mee uuniin niin voit käyttää muutakin astiaa. Tai tehdä vaikka annokset lasipurkkeihin :)
Kolmessa tunnissa jääkaapissa oli jo hyytynyt riittävästi.
Ennen tarjoilua raastoin viellä yhden sitruunan kuoren päälle, tuli kivemman näköinen ja  ihana tuoksu levisi keittiöön <3
Irtopohjavuuan reunat lähtee helpommin irti kun veitseillä "leikkaa" ensin kakun ja vuuan reunan välistä. 
Lisään reseptin taas tuonne omien muiden jutskien joukkoon sekä sulamoon.




HELPPO SITRUUNAINEN KETOJUUSTOKAAKKU, 10palaa.

Tarvitset:
-voita 60g
-mantelirouhetta 100g
-kermaa 2dl
-maustamaton tuorejuusto 100g
-mascarpone 150g
-aito vanilja jauhe 1tl
-stevia nestemäinen 1/2 tl 
-sitruunan mehu 1/2 
-liivatelehtiä 2
-raastettua sitruunan kuorta 1 tl

-sulata voi ja sekoita siihen mantelirouhe
-levitä se vuuan pohjalle
-sekoita täyte: tuorejuustot ja kerma (kuohukerma hieman vatkattuna) 
-lisää puolikkaan sitruunan mehu sekä vaniljajauhe ja nestemäistä steviaa 1/2 tl. 
-liota kaksi liivatelehteä pienessä määrässä kuumaa nestettä ja kun on jäähtynyt niin seoita täytteen joukkoon. Sekoitus ihan lusikalla riittää.
-kaada täyte pohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi.
-raasta sitruunasta kuorta koristeeksi.



pohja ja päällinen



Makrot per 1 pala:
hiilarit: 2,6g
rasvat: 22,4g
protskut:4,55g
kalorit: 232kcal







Nautinnollisia herkutteluhetkiä <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi