Pikainen lounas tonnikalastakesäkurpitsaspagettia ja tonnikalakastiketta


Jääkaapissa ei ollut oikein mitään valmista evästä ja nälkä yllätti, mutta kauppaankaan ei just sillä hetkellä päässyt ja piti jotain valmistaa nopeasti. Kaappeja kolutessa löyty pieni tonnikalaa öljyssä purkki. Niimpä keksin että teen tonnikalakastikkeen ja kesäkurpitsaspagettia.  Helppo ja nopsa, taas. Ja tykkään muutenkin paljon noista ruuista mitkä vaan sotketaan sekaisin ja pistellään ääntä kohti:)
Ja sit kun aina ei huvita salaattiakaan syödä mutta haluaa kasviksia kuitenkin. Kesäkurpitsaa meillä on melkein aina koska se on niin monikäyttöinen. Usein teen sitä meidän perheen lempparia, kurppalasagnea. Ohje löytyy tuolta arkiruokakansiosta selaamalla: 
https://paulanketo.blogspot.fi/p/arkiruuat.html

Mutta sitten teen usein siitä myös esimerkiksi just pastaa, ranskalaisia tai kesäkurpitsa sipsejä mitä tykätään dippailla leffaa kattoessa :P Toki kesäkurpitsa on hyvää ihan vaikka uunikasvisten joukossa tai keitoissa.
Tää kesäkurpitsa painoi reilu 200g. Annos näyttää suurelta mutta kun sen paistaa pannulla niin tiivistyy tosi paljon. Valmis annos on  pienellä muumilautasella niin sen avulla voi hieman hahmottaa tuon annoksen kokoa.
Pasta onnistuu ihan vaikka kuorimaveitsellä, mutta itse tein nyt sellaisella sähkökäyttöisellä koneella jolla saan tollasta ohutta spagetin näköistä suikaletta nopeasti. 
KESÄKURPITSAPASTAA JA TONNIKALAKASTIKETTA,1 annos
1 kesäkurpitsa
1 pieni purkki tonnikalaa öljyssä
100g maustamatonta tuorejuustoa
sriracha kastiketta
suolaa
herbamarea
2 rkl voita

-Paista pastat pannulla voissa ja lisää hieman suolaa.
-kaada tonnikala kattilaan ja lisää tuorejuusto sekä sriracha kastiketta joitakin tippoja sekä herbamarea tai muita mausteita oman maun mukaan, kiehauta.
-kippaa kesäkurpitsapasta lautaselle ja päälle tonnikalakastike. Ja eikun syömään :D

Itse sain tällä kertaa herkutella annoksen yksin kun mies ei kalaa syö ja poika ei viellä ole oppinut ymmärtämään hyvän ruuan päälle :)

Makrot tähän annokseen:
hiilarit:8,5g
rasvat:56g
protskut:32g
kalorit:668kcal
Ja sulamosta löytyy kans.herkullista mössöä :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi