Uunijuustoa

Eilen eräässä facebookin ryhmässä moni mainosti että miten kotijuusto on hyvää ja soveltuu meidän ruokavalioon loitavasti.  Ite en siihen tykästynyt niin keto- Tytti kysyi miksi en tee sitä itse. Niin miksi en. Siitä se ajatus sitten lähti. Uunijuustoa <3

Perinteisesti uunijuusto tehdään ternimaidosta. Ja ternimaitohan on synnytyksen tai poikimisen jälkeen muutamien päivien ajan erittyvää maitoa. Se on proteiinipitoisempaa kuin "normimaito".
Tätä miulla ei ollu mahollista saada niin vejin hatusta reseptin jolla tein oman uunijuustoni.
Siihen tarvitsee vain kermaa, suolaa, täysmaitoa ja munia. Ne kevytkermat jää tietenkin kauppaan ja maito on luomua. Tiskiäkin tulee ekstravähän kun laittaa tarvikkeet suoraan astiaan jossa uunijuuston paistaa.
Munien ja muiden on hyvä olla huoneenlämpöisiä, se myös nopeuttaa valmistumista.
2 munaa
1/2 tl suolaa
2 dl kermaa
3 dl täysmaitoa

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää suola ja sitten vatkaa joukkoon maito ja sekoita viimeiseksi mukaan kerma. Ihan käsin vatkaaminen riittää.
Paista 175 asteessa kiertoilmalla 1h tai kunnes pinta näyttää hyvältä, laita päälle folio ja paista viellä  puoli tuntia.
On valmista kun pinta on kauniin ruskea ja kuitenkin massa hyllyvää, sellaista että kestää juuri ja juuri kasassa palat kun leikkaa.
Tämä oli hyvää näinkin, mutta viellä parempaa tuli kun annoin jäähtyä , jonka jälkeen paloittelin ja paistoin pannulla voissa, näin tuli rapea pinta ja sisältä sellanen paahtovanukasmainen :D Syötiin pojan kanssa kilpaa mustikoiden kera ja mies söi ihan "paljaaltaan" illalla. Uusi ruoka meille, ,mutta ehdottomasti JATKOON!
Aion ostaa sellasia pieniä uunivuokia, mihin saa tehtyä kerta-annokset, niin passaa tarjota vieraillekkin.

Makrot koko satsiin:
hiilarit: 20,2 g
rasvat: 93,1 g
protskut: 27,6 g
kalorit: 1023kca

makrot per annos:
hiilarit:5g
rasvat:23,3g
protskut:6,9g
kalorit:256kcal

Itse sulatin hieman mustikoita ja tilsasin ne ja söin sen kera. En laskenut niitä noihin makroihin mutta eipä se reilu ruokalusikallinen mustikkaa ole hiilareissa kun reilu gramman, joten voi lisätä huoletta :)
Lisätty ohje myös sulamoon. Löytyy nimellä Uunijuusto, paulanketoblogi.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi