Mustikkapiirakkaa


Meillä on miehen tätin kanssa tapana leipoa yhdessä silloin tällöin. 
Kivahan se on välillä porukassa touhuta ja yleensä innokas pikkuapulainenkin kyllä on mukana :) Yksin kun leipoo niin joutuu sitten myös siivoomaan sotkut yksin, joten se hyvä puoli tuossa yhdessä leipomisessa on että et tee sitäkään yksin :)
Tuntuu että kahvikin maistuu paremmalta kun on hieman hommia kahvileivän eteen tehnyt :D

Tällä kertaa miehen täti halusi mustikkapiirakkaa, sellaista johon tulee kermaviili päälle. Muokkasin normaalia mustikkapiirakka reseptiä ketoilijalle sopivaksi sen mukaan mitä tarpeita meiltä löytyy eli lähinnä vaihtelemalla jauhot ja sokerit. Ja ihan suht vähähiilarisen sainkin aikaiseksi. Lopputulos oli meille molemmille sopiva ja maistuva piirakka eli onnistunut leipomisilta!




Piirakan kanssa syötäväksi tein kermavaahdon johon sekoitin rahkaa ja maustoin vaniljalla. Niistä en kuitenkaan makroja laskenut mukaan.
Nyt oli viimekesäisiä mustikoita pakastimesta, mutta teen seuraavan kerran kun saadaan suoraan metsästä kerättyä mustikat siihen. Ehkäpä jo juhannukseksi?
Karppisokeria saa useasta kaupasta, itse ostin ihan city-marketista, mutta voit laittaa vastaavan määrän jotain muuta valitsemaasi makeutusta. 
Piirakasta tuli oikein maukas ja mehevä, mutta aika makea pohjasta miun mieleiseksi kun en kovin makeasta tykkää, joten seuraavan kerran laitan siihen hieman vähemmän makeutusta. Ja maustamattoman tuorejuuston vois kyllä kokeilla laittaa kermaviilin tilalle.. 
Tää on tosi helppo tehdä niin, että onnistuu lastenkin kanssa hyvin eikä tule edes paljon tiskiä, kun ei tartte juuri muuta kun yhden kulhon ja lastan sekä piirakkavuuan.

Laitoin ohjeen myös sulamoon ja alle tulee makrot koko piirakkaan ja sitten yhteen palaan. 
Mutta tää oli kyllä niin suussasulavaa piirakkaa että ei se maistelu helposti siihen yhteen palaan keneltäkään jää!

esipaistettu pohja

menossa takas uuniin

valmis!



MEHEVÄ MUSTIKKAPIIRAKKA, 10 annosta.

Tarvitset:
- voita 100g
- munia 2 kpl
- mustikoita 3dl
- kermaa 0,5 dl
- leivinjauhetta 1tl
- vaniljajauhetta 1 tl
- kermaviili 200g
- karppisokeria 1dl
- mantelijauhoa 3 dl
- kookosjauhoa 0,5dl

- voitele piirakkavuoka
- sulata voi ja lisää siihen 0,5dl karppisokeria sekä 1 muna ja kerma.
-sekoita leivinjauhe, kookosjauhot ja mantelijauhoista 2,5dl ja lisää ne.
- sekoita ja levitä vuualle.
- paista 200 asteessa reilu 10 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.
-sekoita sulaneisiin mustikoihin loput mantelijauhot ja ripottele ne esipaistetun pohjan    päälle.
- sekoita kermaviiliin muna, loput makeutusaineet ja vaniljajauhetta ja kaada piirakan päälle.
- paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
-tarjoile esimerkiksi vaniljalla maustetun kermavaahto-rahkaseoksen kanssa.

Makrot koko piirakka:
hiilarit: 40g
rasvat: 199g
protskut: 52g
kalorit: 2234kcal

Makrot per pala:
hiilarit: 4g
rasvat: 20g
protskut: 5,2g
kalorit: 223kcal

mustikkapiirakkaa ja vaniljakermarahkaa :P


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi