köyhän miehen lehtipihvi

Köyhän miehen lehtipihvit ovat nimensä mukaisesti edullisia. Lisäksi ne on superhelppo tehdä ja koska ne tehdään valmiiksi pakastimeen niin helposti saa hyödynnettyä alennuksessa olleet jauhelihat. 
Tää ei oo mikään uus juttu, ajattelin vaan nyt näitä tehdessä asiasta vinkata teille vihdoin, jotka ei viellä moisesta ole aiemmin kuullut :) Voivat olla jollain toisella nimellä tuttuja myös ja eikös ne jossain abc:llä ollut tälläsiä jauhelihapihvejä myyny lehtipihveinä :D 
Eli erittäin paljon muistuttaa kokolihapihvejä, vois olla että vieraille menis ihan täydestä!

Mie siis ostan alennuksella olevia jauhelihoja ja hyödynnän ne. Ovat yleensä 400g rasioissa niin teen neljä pihviä pakastimeen valmiiksi. Sieltä sitten näppärästi hetkessä valmistuu, ottaa aina sen määrän kun haluaa paistaa. 
Toki vois tehdä isompia myös mutta kun on pieni pakastin niin tuo ollut hyvä koko senkin puoleen. 

Pihvit maustetaan vasta paistamisvaiheessa. Maustan itse ihan vaan suolalla ja pippuriseoksella, mutta tähän voi toki laittaa mitä mausteita haluaa.
Ja riittää varmaan reilu vartti pakastimessa, että jäätyy,  mutta näitä on hyvä siellä "hätävarana" olla kun ovat niin nopeita tehdä. Ja pihvithän paistuessaan tiivistyy niin että muuttuu paksummiksi, joten sen takia kannattaa mahdollisimman ohuet tehdä.

Tällä kertaa paistoin kasviksia ja tein salaattia pihvien kanssa. Lisäksi oli aurajuustosta tehtyä kastiketta. Myös Joku maustevoi kävisi hyvin.
Ohjeen laitan arkiruuat kansioon ja sitten myös sulamoon.
Tästä en nyt mitään makroja laskeskellut tähän erikseen, mutta ne löytää sieltä sulamosta sitten halutessaan. :)








KÖYHÄN MIEHEN LEHTIPIHVI, 1 annos.

Tarvitset:
Naudan jauhelihaa 10% 100 g
voita 1rkl
suolaa
pippuriseosta

- ota kelmua reilu pala ja muotoile siihen pihvi käsin. 
- ota toinen pala kelmua pihvin päälle ja kaulitse se mahdollisen ohueksi. 
- Kääri kelmuun ja laita pakastimeen. 
- Paista jäisinä kuumalla pannulla voissa.
- käännä kun pihviin nousee nestettä pintaan.
- mausta  pihvin paistettu puoli.
- syö mieleisten lisukkeiden kera.

Makrot:
hiilarit: 0 g
rasvat: 21,5 g
protskut: 20g
kalorit: 271,3 kcal


köyhän miehen lehtipihvi, salaattia, paistettuja kasviksia ja aurajuustokastiketta.





Kommentit

  1. olisikohan tuosta aurajuustokastikkeesta ohjetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on ihan niin yksinkertainen kuin että kermaa kattilaan ja joukkoon aurajuustoa, sulatetaan.

      Poista
    2. Kiitos! siispä kokeilemaan. eilisestä blogisi lasagne-ohjeesta jäi sen verran kermaa jäljelle että taitaa hyvin riittää tuohon kastikkeeseen :)

      Poista
  2. Hei! Aivan loistojuttu tuo lehtipihvi, tosiaan helppo ja kuitenkin lautasella sopivien lisukkeiden kera kohttuu näyttäväkin annos, arjen luksusta, sanoisin.....

    VastaaPoista
  3. Oli lkivasti kirjoitettu. Tinskun Keittiössä kirjoittaa että on Heiden keksintönssä … hmmm … mun äitee teki näitä jo -70 luvulla kun rahaa oli vähän.
    Tuo aurajuusto kastike mums (kun sais aurajuustoo täältä Skånesta)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne