Mokkapalat


Mokkapalat on tunnetusti kaikkien herkkua ollu aina. Muistan miten niitä oli aina kaikissa koulun myyjäisissä ym ja aina niitä kaikki halus :D
Joku Facebookissa toivoi niistä sitten ketoversiota..
joten tässäpä tämä miun versio! Toivottavasti maistuu :)

Mie en ite kovin makeasta tykkää, joten käytän lindtin 99% suklaata yleensä kaikkeen leivontaan ja en hirveesti lisää karppisokeria, mutta taikinaa ja kuorrutetta kannattaa maistella välillä ja lisätä tarpeen tullen makeutusta. Jos et ole viellä tottunut tummaan suklaaseen niin valitse joku miedompi esim 75% tai joku maustettu suklaa.
Tähän ohjeeseen ei tule leivinjauhetta, mutta kannattaa taikina vatkata sähkövatkaimella jotta saa siitä oikein kuohkeeta. 
Ja aina kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä tuotteita leivonnassa.
Mantelijauhon ja jauheen ero on oikeestaan vaan siinä että jauho on sileempää. Voit käyttää vaikka jompaa kumpaa vaan, mie laitoin molempia koska jauho ei riittänyt. Muuten tykkään siitä enemmän kun jauheesta.
Tein sellaiseen perinteiseen piirakkavuokaan, koska meillä menee näitä niin vähän että ei ehdittäs mitenkään syömään pellillistä ja näitäkin saan jaella pois :D
Näistä mokkapaloista ei tule ollenkaan kuivia vaan mukavan meheviä! Kuorrutteeseen karppisokerin tilalle laitoin nestemäistä steviaa vaan 2tl kun se on viellä makeampaa. Päälle sitten ripottelin hasselpähkinärouhetta ja kookoshiutaleita. Niitä en laskenut makroihin, jokainen voi sitten koristella haluamallaan tavalla :)

Ohje lisätty myös sulamoon nimellä ketomokkapalat.




Ketomokkapalat <3






KETOMOKKAPALAT, 12 palaa.

Tarvitset pohjaan:
- munia 4
- kermaa 1,5dl
- voita 85g
- kaakaojauhe 4rkl
- karppisokeri 4rkl
- kookosjauho 1dl
- mantelijauho 1dl
- mantelijauhe 1dl

Tarvitset kuorrutukseen:
- 50g suklaa 99%
- kermaa 1/4 dl
- voita 15g
- vahvaa kahvia 1/4 dl
- karppisokeri 2rkl


- Riko munat, lisää sulatettua voita 85g ja kermaa 1,5dl ja vatkaa kunnolla sähkövatkaimella.
-  sekoita eri kipossa kookosjauhot, mantelijauhot, mantelijauhe, kaakaojauhe ja karppisokeria 4rkl. Lisää ne siivilän läpi pikkuhiljaa koko ajan taikinaa sekoittaen.
- vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Jos kostutat vuokaa hieman niin leivinpaperi tarttuu siihen ja pysyy hyvin paikallaan.
- paista 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes näyttää hyvältä. Voit myös kokeilla tikulla keskeltä, jos ei tartu taikinaa tikkuun niin voit ottaa uunista pois.
- anna jäähtyä.
valmista kuorrute:
- sulata vesihauteessa tai mikrossa suklaa ja lisää voi ja kerma. Lisää vahvaa kahvia ja makeutusta viellä oman maun mukaan. 
Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja levitä veitsellä. 
-koristele mieleisesti ja nauti kahvin kera  <3 



Makrot koko annos:
hiilarit: 33,6g
rasvat: 238g
protskut: 73g
kalorit: 2579kcal


Makrot per pala:
hiilarit: 2,8g
rasvat: 19,8g
protskut: 6g
kalorit: 215kcal





Kommentit

  1. Hei, kirjassa on nämä Makrot väärin, tullut lettujen Makrot edelliseltä sivulta.

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla! :) MInkä kokoisessa piirakkavuossa olet paistanut mokkapalat?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi