Raparperipiirakka


Sain viime viikolla ekat raparperin varret tänä kesänä ja niistähän täytyy tietenkin tehdä piirakkaa! Toki poika nappas yhden varren ja mutusteli sen sitten vielläpä  ihan irvistelemättä :)

Meinasin tehdä pohjan sillä samalla ohjeella jolla tein mustikkapiirakkaan pohjan, mutta ei ollu samoja aineksia, niin muutin hieman ohjetta.
Mustikkapiirakan ohje löytyy blogista vasemmalta kansiosta  kahvileivät ja muut makeat herkut. Sinne lisään myös tämän ohjeen ja laitan myös sulamoon.






KETOILIJAN RAPARPERIPIIRAKKA, 12annosta.

Tarvitset:
raparperiä  2,5dl
- munia 2
- voita 100g
- mantelijauhoa 4dl
- vaniljajauhetta 2 tl
- karppisokeria 8rkl
- mascarponea 125g
- kreikkalainen jugurtti 150g
- kanelia 2tl


Tee ensin pohja:
- sulata voi
- lisää siihen 3rkl makeutusta
- lisää 1 muna ja sekoita
- lisää 75g kreikkalaista jugurttia sekä mantelijauhot.
-sekoita ja kaada voideltuun uunivuokaan. Tämä levittyy helposti lusikalla ja riittää  helposti myös koko vuualle.
-esipaista 175 asteessa kiertoilmalla kunnes pohja saa hieman väriä.

- tee sillä välin täyte:
-kuori ja pilko raparperit, paista niitä pannulla voissa kunnes pehmenee ja tulee hillomaiseksi. Mausta kanelilla ja parilla rkl karppisokeria. Maistele jotta ei jää liian kirpeäksi.

- tee sitten päällynen:
- sekoita muna, mascarpone ja jugurttia 75g  ja lisää siihen makeutukseksi aitoa vaniljaa sekä muutama rkl karppisokeria. Maistele taas välillä. 

-laita esipaistetun pohjan päälle raparperihilloke ja siihen päälle mascarpone-jugurtti sekoitus.
- paista viellä puolisen tuntia tai kunnes näyttää hyvältä.
- Tarjoa halutessasi esimerkiksi kermavaahdon kanssa.


Makrot koko piirakkaan:
hiilarit: 36,3 g
protskut: 67g
rasvat: 241g
kalorit: 2607 kcal

Makrot per annos:
hiilarit: 3g
protskut: 5,5g
rasvat: 20g
kalorit: 217kcal




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi