Ruisleivän korvike



Ruisleipä on miulle ollu aina sellanen josta tykkään tosi paljon, sitä tekis mieli kyllä syödä, ei niinkään vaaleeta. Mutta koska se turvottaa tosi pahasti ja tietenkin on hirveesti hiilareita niin en käytä. 
Miehen äitin kanssa oli puhetta juhannuksen syömisistä niin sano, että tulee savustettua lohta, niin en saanut eilen mielestäni millään tuota yhdistelmää. Siis ruisleipä ja savustettu lohi.  <3
Siitä se ajatus sitten lähti.

Ekaa kertaa kokeilin nyt tumman leivän tekoa. Ja taas omaan tyyliini sen mukaan mitä kaapista löytyy :)
Yllätyin suuresti, nimittäin tuli tosi hyvää! Tykkään tästä jopa enemmän kuin vaaleista ketoleivistä tai sämpylöistä.  Ei tullut tehtyä ees normaalia ruokaa illaksi vaan söin leipää päällysten kera kun kerrankin sitä oli ja vielläpä sellaista missä tosi vähän hiilaria  joten voi hyvillä mielin syödä :)

Paistoin miedolla lämmöllä pitkään ja tuli rapsakka kuori. 
Onneks ostin tuon silikonisen vuuan, niin sitä ei tarvitse edes voidella ja irtoaa kaikki todella hyvin! Jos siulla sellasta ei oo niin kannattaa ehdottomasti leivinpaperi laittaa koska muihin tahtoo tarttua kiinni siitä huolimatta vaikka voitelisi. Niitä vuokia on tosi inhottava pestäkin, joten jos leivot usein niin kannattaa ehdottomasti hommata silikonivuoka.
Ja jotta leivästä saa siistejä ohuita paloja leikattua niin sen täytyy malttaa antaa  kunnolla jäähtyä. Niin monet leivät oon pilannu ku meen liian aikasi ronkkimaan :D Eli maltti on valttia!
Niin ja tää on erittäin helppo tehdä! Kaikki vaan yhdessä kulhossa sekaisin ja uuniin :)
Ohje löytyy myös sulamosta.









TUMMA VUOKALEIPÄ 25 palaa.

Tarvitset:
munia 6
oliiviöljyä  1dl
mantelijauhetta 3dl
pellavansiemenrouhetta 3dl
suolaa 1tl

- riko munat, vatkaa ne käsivispilällä.
- lisää öljy ja suola. sekoita
- lisää mantelijauhe ja pellavansiemenrouhe ja sekoita viellä lusikalla kunnolla.
- paista kiertoilmalla 150 asteessa n. 1,5h. Tavallisella voit laittaa 175 astetta. Tarkkaile kuitenkin tunnin jälkeen ettei pinta tummene liikaa. 


Makrot koko leipään:
hiilarit: 11g
rasvat: 221g
protskut: 96g
kalorit: 2480kcal

Makrot per pala:
hiilarit: 0,45g
rasvat: 8,8g
protskut: 3,85g
kalorit: 99kcal








Haluatko nauttia aina yhtä herkullista ruokaa ja laihtua sekä voida aina vaan paremmin?
Tuu mukaan valmennuksen jossa minäkin olen:
http://bit.ly/paulanketoilut
Saat täydelliset ohjeet uuteen elämäntapaan. Ja minä autan sinua saamaan tuloksia oli kyse laihtumisesta tai paremmasta terveydestä. Klikkaa itsesi nyt mukaan:
http://bit.ly/paulanketoilut

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi