superpehmeät sämpylät

Ja superhelpotkin viellä.
Nää kohoaa uunissa todella hyvin. 
Oli niin hyviä, että meni kaikki samana iltana! Ja aina uunista sämpylöiden tultua myö pojan kans syödään heti yks ihan vaan voin kera :) Oon käyttäny näitä myös hampurilaissämpylöinä aiemmin. Ja näistä on helppo muotoilla minkämuotoisia sämpylöitä vaan, joten sopii esim hodareihin. 
Meillä menee leipää, sämpylöitä ym tosi vähän niin teen tälläisiä pikkuannoksia aina, mutta tää on helppo tuplata kun mascarpone purkki on sopivasti 250g ja mantelijauho pussukka 2dl :)
Reseptin löydät sulamosta myös.



superpehmeät sämpylät


SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT

Tarvitset:
- munia 1kpl
- mascarponea 125g
- suolaa ripaus
- psylliumia 1rkl
- mantelijauhoa 1dl
- leivinjauhe 1tl

- riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla.
- sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne äskeiseen taikinaan. Sekoita kunnolla.
- kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa. 
- paista uunissa 175 asteessa noin 30minuuttia.
- anna jäähtyä ja halkaise ja syö mieli leikkeleidesi kera.


Makrot per sämpylä:
hiilarit: 1,9g
rasvat: 19,8g
protskut: 5,4g
kalorit: 208 kcal

Kommentit

  1. Miula tulee yleensä liian tiiviitä eli sais olla pehmeitä. Tuota ohjetta kokeilen jo huomenna illalla

    VastaaPoista
  2. Pitääki testata näitä, näyttävät niin herkullisilta ��

    VastaaPoista

  3. Todella hyvän makuisia tuli, mutta miksihän alkuun niin kauniisti kohonneet sämpylät lässähtivät paiston loppuvaiheessa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menny pia siun kommentti ohi.
      Koklaa ens kerralla vatkata ihan sähkövatkaimella ja varmista että on luomumunat, niillä kohoaa huomattavasti paremmin :)

      Poista
    2. Hei. Oli sama juttu. Leivinjauhoa pikkusen vähemmän. Tulos silloin parempi.

      Poista
  4. Mä vatkasin sähkövatkaimella ja luomumunat...en vaan tajua, miks ei kohoa...hyviä kyllä, mutta aina jää lättänäksi... 😫😓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ethän vaan auo välillä luukkua.

      Poista
    2. Mulla myös lässähtää joka kerta
      Kohoaa kyllä kauniisti uunissa . Mutta maku on se mikä ratkaisee ☺

      Poista
  5. Hei! Mulla lässähtää kans. Kohotatko sämpylöitä? Onko uunin lämpötila tasalämpöiselle uunille? Onko sähkövatkain parempi? Kiitos etukäteen vastauksestasi! 😊

    VastaaPoista
  6. Mitä mascarponen tilalle jos maidottomana? Kookoskermalla tuleeko yhtä hyviä?

    VastaaPoista
  7. Kauniit sämpylät muuttuivat uunissa lättäniksi. "Rieskoiksi". �� Mikähän meni vikaan? Ohjeen mukaan tein. No, maku on tärkein..

    VastaaPoista
  8. Ketoleivonnaisita en ole ikinä saanut mitään kohonneita ja nättejä. Pullatkin ihan lättyjä :D

    VastaaPoista
  9. Mitä psylliumia käytit?

    VastaaPoista
  10. Hyviä näistä tulee, mutta mullakin aina lässähtää rieskoiksi 🙈

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä ohjeesta, tein tavan tuorejuustoon ja hyvin onnistuivat 😋

    VastaaPoista
  12. Minulla sama homma että lätsähtää. Van ei haittaa koska ovat muuten älyttömän hyviä. Tosin mascarponen vaihdoin valkosipulituorejuustoon niin ei tarvitse lisätä enää suolaa.

    VastaaPoista
  13. Mitä teen väärin? Taikina jää ihan löysäksi, ei onnistu pyöritys vaan pallot piti vaan kasata pellille.

    VastaaPoista
  14. Oma veikkaus on, että lässähtää sen takia kun käyttää mantelijauhon sijaan karkeampaa mantelijauhetta. Ksantaalia kannattaa myös kokeilla lisätä.

    VastaaPoista
  15. Mä olen tehnyt näitä jo monta kertaa ja kuohkeita ovat, eivätkä lässähdä ���� todella hyvä resepti.
    Ja käytän karkeampaa mantelijauhetta, se ei siis vaikuta tuohon lässähdykseen. Munan ja mascarponen sekoitan sähkövatkaimella ja nuolijalla kääntelen kuivat aineet joukkoon, annan seistä n. 15min ja sitten pyöräytän sämpylöiksi ja uuniin. Ihan mahtavan hyviä ja kuohkeita ��

    VastaaPoista
  16. Vaikuttaskohan munien koko.Jos käyttää isoja munia niin jauhojen lisäys on varmaan paikallaan.

    VastaaPoista
  17. Hyvä ohje, 9-v tyttö teki kun äiti avusti. Kohosivat uunissa juuri kuten kuvassa eivätkä lässähtäneet. ”Vatkattiin” vain käsivispilällä eli ohje toimii kyllä hyvin. Mascarponen tilalla ihan rainbown tuorejuusto, toimii hyvin. Maku on hyvä, miedon mantelinen, koostumus ”spongy” eli sellainen vähän sienimäinen. Tästä tulee varmaan hyvä perusresepti omaan käyttöön.

    VastaaPoista
  18. Voiko
    Voiko mantelijaujon vaihtaa johonkin muuhun? En pysty mantelia syömään

    VastaaPoista
  19. Näistä tuli kyllä hittituote 👌 meinasin kokeilla suolan sijasta viikonloppuna tätä karppisokerilla. Saas nähä millaisia pullia tulee😁

    VastaaPoista
  20. Ihan parhaita!
    Sovelsin omaan ohjeeseen mukaan pofiberiä ja seesaminsiemeniä, kun ei tuo pelkkä mantelijauho oikein kelpaa.
    Olen myös kokeillut sekä manteiljauheella että -jauholla, eivätkä ole lässähtäneet.
    Kiitos ohjeesta! ��

    VastaaPoista
  21. Aivan täydellisiä tuli! Ei lässähtänyt, vaan ihan oikeita sämpylöitä tuli ♥️

    VastaaPoista
  22. Lässähti täällä myös, mistäköhän johtuu? Yritin tuplata kaiken jota tulisi enemmän taikinaa mutta meni löysäksi niin lisäsin vaan psylliumia enemmän jotta sain palloiksi. Mutta uunista Pois ottettua lässähtäneitä ovat, myös 30 min teki pohjasta hieman kärähtäneen.

    VastaaPoista
  23. kun vatkaatte niin hellästi sitä kulhoa voisi käsitellä... jos hakkaa kulhoa pöytään, tai vaikka vatkainta siihen reunaan, halutessaan nopeuttaa vatkaimen puhdistumista, niin vatkauksessa syntyneet kuplat kaikkoaa ja taikina lättyyntyy jo siinä vaiheessa? siis hellävaraista kohtelua taikinalle. tää on auta antti!- podcastistä opittua

    VastaaPoista
  24. Mahtavia tulit joka kerta, kiitos ohjeedta

    VastaaPoista
  25. tää oli mun eka kunnon ketolaittamus ja oli kyllä tosi hyvää! ei mulla lässähtänyt uunissa, käytin mascarponen sijasta ihan pirkan maustamatonta tuorejuustoa ja annoin taikinan seistä jonku 30 minuuttia liinan alla ennen kun laitoin uuniin �� teen varmasti tällä reseptillä uudestaan ❤️

    VastaaPoista
  26. Kiitos hyvästä reseptistä. Käytin mascarponen tilalla valion ruohosipuli tuorejuustoa ja voi, että kun oli hyvää. Seuraavaksi ajattelin kokeilla valion valkosipulituorejuustolla.

    VastaaPoista
  27. Tein perustuorejuustopohjaan, ei mascapornea just silloin ollut. Heitin sekaan auringonkukansiemenjämäpussin ja kuiduksi rkl pellavansiemenrouhetta. Oikein muhevia tuli😍

    VastaaPoista
  28. Ekat ketosämpylät itsellä ikinä ja tuli super hyviä ja tosi kauniita. Tuplasi reseptin ja sain viisi muhkeaa hanpurilaissämpylää. Kiitos!

    VastaaPoista
  29. Kananmunat pitää olla huoneenlämpöisia sekin helposti vaikuttaa lässähtämiseen.

    VastaaPoista
  30. Psyllium pitää aina kohottaa. 10 minuuttia riittää. Sitten pystyy muokkaamaan palleroiksi ja pysyy kauniin muotoisina uunissa.

    VastaaPoista
  31. Kolmesti tehnyt, kahdesti lässähtäneet, kerran sähkövatkaimella (lässähti) ja kerran reseptiohjeen jauhot tuplanneena: eivät lässähtäneet. Olivat kuohkeat ja pehmeät! Neljää sämpylää en kyllä ohjeen mukaisesti pyöritellyt; nehän olisi olleet nukkekotitarjottavia, mutta ehkä esim. coctailburgerit on tätä päivää…?
    Kaksi maukasta sämpylää (kooltaan kuin mikä tahansa kaupan sämpylä) tuli lopulta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi