Yks leivän ohje jälleen :)







Piti leipoa leipää vaalean leivän ystävälle, sellaista joka olis paahtoleipänä hyvä sekä lämpimin voileipiin.
Tuumasta toimeen ja tälläinen resepti syntyi kaapin aineksista tällä kertaa :)
Tää tuntui kelpaavan noille vaalean ei - ketoilevien leivän ystäville erittäin hyvin ja sai kiitosta siitä kun tää ei murene leikatessa toisin kun kaupan leivät yleensä tuppaa tekemään. 

Suosittelen kaikkia hommaamaan silikonisen leipävuuan. Suht edullinen hankinta oli, alle kympin ja tekee helppoa leipomisesta kun ei tartte välttämättä edes voidella ja aina lähtee siitä huolimatta irti. Voiteleminen kun ei auta välttämättä edes normaalissa leipävuuassa vaan silti jää kiinnin. Sellaiseen vuokaan on sitten paras leivinpaperi laittaa.
Tästä tuli aika vähähiilarinenkin ja helppo muistaa että yhdessä viipaleessa vain 1g hiilaria :D
Käytin arki juustoraastetta tällä kertaa.
Miulla on aina käytössä luomumunat vaikka en siitä erikseen muistaisi mainita. Niillä tulee leivonnaisista ja ruuista keltaisempia kuin kaupan "normaaleista" munista ja niillä tehdyt taikinat kohoaa huomattavasti paremmin!
Tällä kertaa käytin turkkilaista jugurttia koska sitä sattui olemaan mutta käy muukin maustamaton jugurtti ja sitten esim rahka, ranskankerma tai mascarpone.
Voit siivuttaa leivän valmiiksi ja laittaa pakastimeen pusseihin kerta-annoksiin niin sieltä helppo sitten sulatella esimerkiksi leivänpaahtimessa aamupalalle evästä :)

Ohje lisätty myös sulamoon nimellä Paulan vaalea vuokaleipä vol 2.  ja löydät sen ja muut leivät täältä blogista vasemmalta valikosta jossa lukee leivät.

Kurkkaa myös eseptin jälkeen tarjous valmennukseen jossa olen mukana :) 







VAALEA VUOKALEIPÄ vol 2.
20 palaa.

Tarvitset:
munia 6
leivinjauhetta 4 tl
psylliumia 2 rkl
pofiberiä 1 dl
mantelijauhetta 2,5 dl
suolaa 0,5 tl
juustoraastetta 250 g
turkkilainen jugurtti 4 rkl

- riko munat ja vatkaa ne käsivispilällä.
- lisää jugurtti ja vatkaa lisää kunnes on tasaista.
- sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja lisää ne muna-jugurttiseokseen.
- sekoita viimeiseksi joukkoon juustoraaste  ja sekoita.
- lusikoi taikina leipävuokaan ja paista kiertoilmalla 175 asteessa puoli tuntia ja sen jälkeen 125 asteessa viellä 15 minuuttia.
Tavallisella voi paistaa hieman lämpimämmällä tai pidentää paistoaikaa.
- anna leivän jäähtyä kunnolla ja kumoa leipä vasta sitten ja leikkaa leipä paloiksi.



Makrot koko leipään:
hiilarit: 20g
rasvat: 158g
protskut: 145,5g
kalorit: 2093kcal

Makrot per pala:
hiilarit: 1g
rasvat: 7,9g
protskut: 7,25g
kalorit: 105kcal


Tästä pääset tutustumaan valmennukseen:
http://bit.ly/paulanketoilut
Valmennus on nyt tarjouksessa toistaiseksi, joten kannattaa hyödyntää etu :)
Tule mukaani tekemään elämäntaparemonttia, opit syömään oikein ja elämänlaatu paranee ja voit pian paremmin kuin koskaan!
Valmennuksesta saat todella suuren määrän tietoa, täydelliset ohjeet ruokavalioon ja pt:n tekemät treeniohjeet joita voit halutessasi noudattaa, mutta mikään pakko se ei ole, lupaan että jo pelkästään ruokavaliolla saat huikeita tuloksia ja tulokset näkyvät nopeasti!
Omia tuloksiani voit käydä katsomassa täältä:
https://paulanketo.blogspot.com/2018/07/omasta-muutoksesta-ja-kuinka-siihen.html


















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi