Subi patongit!
No niin tässä olis vihdoin kaikille se minun subi resepti!
Oon jakanut aiemmin jo facebookin ryhmässä tätä, mutta sen jälkeen muokannut sitä lisää enemmän omaan makuun sopivaksi. Omenaviinietikan tilalle käy muukin etikka ja mantelijauhoja voi vaihdella muuhunkin jauhoon.
Taikinasta tulee sellaista liisterimäistä, hieman muovailuvahan tyylistä., hyvin erikoista, mutta joka kerta nää silti on onnistunut! Ja aivan onnettoman pikkuruiset patongit tulee mutta sitten ne kohoaa hurjasti uunissa.
Tykkään tehdä näistä patonkeja ja sitten täytellään se samaan tyyliin kun subwayssa saa patongit. Näin saadaan meidän lemppareita syödä kotonakin ilman turvotuksia ja mahakipuja.
Moni on tykänny tehdä näistä sämpylöitä ja tää on taas yks niistä miun leivän ohjeista joista on arvoitus millaisia kenelläkin tulee. Osa saa näistä tosi muhkeita, osa littanoita. Osalle taas tulee onttoja ja itse en saa sellaisia yrittämälläkään 😂
Mutta testaa ihmeessä; maku on loistava vaikka ulkonäkö olisikin hassu 😇
SUBI PATONKI
2 annosta
tarvitset:
mantelijauhoa 2 dl
pofiberiä 0,5 dl
psylliumia 4 rkl
kananmunanvalkuaisia 3 kpl
omenaviinietikkaa 2 tl
leivinjauhetta 2 tl
vettä 2 dl
suolaa 0,5 tl
seesaminsiemeniä 1 tl
- mittaa kuivat aineet ja sekoita ne
- kiehauta vesi ja lisää se joukkoon, sekoita.
- riko munat ja erottele keltuiset valkuaisista. Käytä vain valkuaiset.
- lisää etikka ja sekoita
- vatkaa muutaman minuutin ajan. Käsin vatkaaminen riittää, mutta halutessasi viellä kuohkeampia käytä konetta.
- muotoile taikinasta pellille kaksi patonkia.
- paista kiertoilmalla 150 asteesssa vajaa tunti tai kunnes on saanut riittävästi väriä pintaan. Tavallisella voit paistaa suuremmalla lämmöllä. Näitä täytyy paistaa riittävän kauan jotta kypsyy sisältäkin.
- anna rauhassa jäähtyä
- halkaise ja täytä mieleisillä täytteillä.
Makrot koko taikinaan:
hiilarit: 13,6 g
rasvat: 50 g
protskut: 34,6 g
kalorit: 660 kcal
Makrot per patonki:
hiilarit. 6,8 g
rasvat: 25 g
protskut: 17.3 g
kalorit: 33o kcal
Ohjeen löydät myös sulamosta nimeltä Subi patongit, paulanketoblogi.
Täytetty subi. Täytteenä kanaa ja kasviksia. |
Löydät minut instasta nimellä paula_anneli ja facebookissa on sivut nimellä paulanketo. Olet tervetullut sinnekin minua seuraamaan! 💋
Ja kun haluat voida viellä paremmin ja kenties laihtua, niin tule mukaan valmennukseen! yhdessä helpompaa! Täältä pääset mukaan:
Täältä pääset ostamaan minun reseptikirjani joka on nyt ennakkomyynnissä:
https://holvi.com/shop/Daintys/product/79c73e1bba880ecd830a41e6874e6426/
Millä psylliumin voi korvata ja mikä olisi määrä 😊
VastaaPoista