Pipareista ketoversio. Nyt saa joulu tulla!




Joulu lähestyy 💖
Ja piparit kuuluu jouluun ehdottomasti. En vaan aio niitä perinteisiä itse syödä koska sisältää niin hirveen määrän sokeria ym kaikkea huonoa,  joten täytyihän niillekkin vastaava resepti sitten kehitellä!
Tämä on taas miun kokkailujen tyyliin hyvin pelkistetty, kaikki turha jätetty pois. Ja vaikka nää hyvin suuresti muistuttaa perinteisiä pipareita ulkonäöllisesti ja maultaankin ehkä niin näissä ei ole edes sitä piparimaustetta. Testasin myös sillä maustaa tätä, testasin eri jauhoilla ym mutta tämä osoittautu omaksi lemppariksi ja siksi jaan sen ohjeen teille.
Näitä on erittäin helppo tehdä, mutta ei voi tehdä samantien kun taikinan valmistaa koska ehdottomasti tulee parempia kun ovat ensin jääkaapissa. Lisäksi sitä on helpompi käsitellä sen jälkeen. Muutaman tunnin olo jääkaapissa riittää, mutta jostain syystä se satsi oli parempaa joiden takina oli pari päivää jääkaapissa. Jännä! 
Ja hei, nää ei kaipaa edes jauhoja jotta saa kaulittua!  Ja nää ei murene, helppo käsitellä!
Ja hei reseptikirja jos kiinnostaa, niin lopusta löytyy linkki mistä pääset tilaamaan 😉

PAULAN ERILAISET JOULUPIPARIT
15 Kpl

Tarvitset:
Voita 30 g
Mantelijauhoa 100 g
Kanelia 2,5 tl
Makeutusta 

- Sulata voi.
- Makeutukseksi laitoin muutaman tipan nestemäistä steviaa, mutta voit käyttää muutakin ja jos oikein makean ystävä olet niin kannattaa laittaa enemmän makeutusta.
- Sekoita kunnolla vaikka isolla lusikalla.
- Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin. Anna olla vähintään muutama tunti jääkaapissa, mielellään pidempään.  Itse pein 2 vrk.
- Ota taikinasta puolet ja laita leivinpaperoidulle pellille. Painele takinaa hieman sormin matalammaksi ja laita päälle kelmu tai leivinpaperi ja kaulitse sitten ohueksi. Kelmu on hyvä ku näkee läpi kuinka ohueksi kaulitsee. Liian ohuet ei oo hyviä.
- Paina piparimuotilla palaset, mutta älä siirrä pipareita vaan ota ympäriltä ylimääräinen taikina pois ja paista se seuraavassa pellillisessä. 
- Paista pipareita 200 asteessa kunnes näyttävät väriltään valmiilta. N. 10 minuuttia.
- Siirrä piparit lastan avulla jäähtymään talouspaperin päälle, niin niistä tulee rapeita. Pinoa piparit vasta kunnolla jäähtyneenä.
Tarjoile esim sinihomejuuston kera tai glökin kanssa 💟

Löydät ohjeen myös sulamosta nimellä Erilaiset joulupiparit, paulanketoblogi.
ja tästä:https://www.sulamo.fi/resepti/ohje/216851/erilaiset-joulupiparit-paulanketoblogi

Makrot koko satsiin:
Hiilarit: 15 g
Rasvat: 77,5 g
Protskut:n21,7 g
Kalorit: 852 kcal

Makrot per yksi pipari:
Hiilarit: 1 g
Rasvat: 5 g
Protskut: 1,5 g
Kalorit: 57 kcal

Löydät minut instasta: paula_anneli
ja facesta sivut: paulanketo.
Olet tervetullut sinnekin seuraamaan! 💋

Kirjaa saa tilattua täältä:
https://holvi.com/shop/Daintys/product/79c73e1bba880ecd830a41e6874e6426/

ja valmennukseen pääset mukaan tästä!
http://bit.ly/paulanketoilut
Vihdoinkin ruokavalio joka on pelkkää nautintoa! 💕


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi