palsternakasta sosekeittoa

pehmeä palsternakkasosekeitto


Välillä tekee mieli syödä vähän kevyemmin ja vain kasviksista tehtyä ruokaa.
Ja välillä myös jotain muutakin kuin jouluruokaa vaikkakin niitä ei muulloin syödä kuin joulun aikaan, mutta silti tuntuu että niihin kyllästyy nopeasti 😅
Palsternakkaa meillä syödään aika harvoin, mutta se sopii hyvin joulun aikaan lisukkeeksi moneen ruokaan muiden kasviksien kanssa ja lihan kera. Myös ranskalaiset tuli siitä hyviä! 
Palsternakka on sellainen hieman makeahko niin halusin siihen päälle jotain tulista. chilillä maustetut porkkanalastut sopi siihen  hyvin.
Vuohenjuusto ja kerma teki sopasta pehmeää, mutta kookoskerman kanssa voisin ajatella tulevan myös hyvää ja samalla maidotonta. 

Vielä ennen joulua on tulossa ohjetta ainakin kakkuun, torttuihin ja johonkin laatikkoon. Pysy kuulolla 😏


PEHMEÄ PALSTERNAKKASOSEKEITTO
3 annosta

Tarvitset:
Palsternakkaa 335 g
Oliiviöljyä 3 rkl
Vuohenjuustoa 60 g
Kermaa 2 dl
Vettä 6 dl
Porkkanaa 100 g
Mausteita maun mukaan:
Suolaa, herbamarea, pippurisekoitusta, kurkumaa, paprikajauhetta ja chiliä

- Kuori ja pilko palsternakka. Laita uuniin pellille mausteiden kera ja lisää öljy. Itse laitoin mausteeksi pippuriseosta ja herbamarea.
- Paahda palsternakkoja 150 asteessa välillä käännellen kunnes ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan.
- Laita sitten  paahdetut palsternakat kattilaan kerman kanssa ja anna hautua kunnes kerma on imeytynyt. 
- Lisää sitten vettä muutama desi ja lisää kurkuma, paprikajauhe ja suolaa.
- Tässä välissä jos haluat valmiin keiton syödä paahdettujen porkkanasiivujen kera niin kuori ja viipaloi porkkanat ja paahda ne uunissa öljyn ja suolan sekä chilijauheen kanssa. Paahda ne samalla tavalla kun palsternakat.
_ Lisää nyt keittoon myös vuohenjuusto ja anna sen sulaa. 
- Lisää vettä tarpeen mukaan, itse laitoin yhteensä 6 dl.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita omaan makuun sopivaksi.
- Syö sosekeitto rapeaksi paahdettujen porkkanalastujen kanssa ja ota lisäksi esim valkosipulileipänen. 

Makrot koko satsiin:
Hiilarit: 57 g
Rasvat: 132 g
protskut: 20,5 g
Kalorit: 1537 kcal

Makrot per annos:
Hiilarit:  19 g
Rasvat: 44 g
protskut: 7 g
Kalorit: 513 kcal

Ohje löytyy myös sulamosta nimellä Pehmeä palsternakkasosekeitto, paulanketoblogi. Ja tästä.

Ihania kokkailuhetkiä reseptieni parissa! 💋

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi