Runebergin herkkuja Paulan tapaan
pikkuset Runebergin leivokset |
Runebergin päivä lähestyy ja se näkyy kaupoissa jo kun leivoksia on ollut jo hyvänaikaa myynnissä. Monella varmaan ollutkin jo mielessä, että kun saisi siitä viljattoman ja sokerittoman ohjeen jotta saisi hyvällä omallatunnolla herkutella..
Täytyy myöntää etten muista miltä ne edes maistuu, mutta tästä versiosta tuli erittäin onnistunut. Ainakin muutama joka näitä pääsi maistamaan niin sanoi että olisi ollut jopa parempia kun ne kaupassa olevat.
Runebergin herkut miun tapaan on yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Ainekset löytyy peruskaupasta. Nämä eivät tarvitse kostutusta vaan ovat sopivan meheviä ilmankin. Tän ohjeen taikina on monipuolinen koska voit tehdä taikinasta erilaisia leivoksia, muffinsseja esim tai sitten vaikka leipävuuassa kakun. Tämän taikinan voit myös laittaa pellille ja saada sillä tavoin helposti ison määrän leivoksia. Koristella kannattaa vasta sitten hieman ennen tarjoilua niin ei sekoitu valkoiseen kuorrutteeseen punaista väriä hillosta. Käytin pakastimesta mansikoita ja mustikoita kun ei vadelmia ollut, sekaan chian siemeniä niin muistuttaa vadelmahilloa 😀
Sain tästä satsista noita minileivoksia ja sitten 1,2 l vuualla kakun.
Muffinsseja tällä tulee arviolta 15 kpl.
Nautinnollisia kahvihetkiä 💋
RUNEBERGIN HERKUT PAULAN TAPAAN
VÄLINEET:
Muffinssivuokia, leipävuoka tms. (silikonisia)
Sauvasekoitin
Desin mitta
Sekoituslasta
Kulho x 2
RAAKA-AINEET:
Taikinaan:
Munia 3 kpl
Kermaa 3/4 dl
Voita 200 g
Ranskankerma 150 g
Mantelijauhoa 5 dl
Hasselpähkinärouhetta 1 dl
Kardemumma 1 tl
Leivinjauhe 3 tl
Leivinjauhe 3 tl
Makeutus 0,5 dl (stevia sweet)
Karvasmanteliaromi 1,5 tl
Koristeluun:
Tuorejuusto 100 g (philadephia)
Sitruunan mehu 2 rkl
Mansikoita 0,5 dl
Mustikoita 1 dl
Chian siemeniä 1 rkl
Makeutusta halutessasi
Leipävuuassa tehty Runebergin kakku. |
VALMISTUSOHJE:
- Vatkaa makeutusaine ja pehmennyt voi sekaisin esim sauvasekoittimella.
- Riko munat joukkoon ja sekoita kunnolla.
- Lisää kerma, ranskankerma ja karvasmanteliaromi joukkoon ja sekoita.
- Mittaa kuivat aineet eri kulhoon, sekoita ja kippaa taikinan joukkoon. Lastalla sekoitus riittää.
- Kaada silikonivuokiin niin ei tartu kiinni. Paistoin 175 asteessa kiertoilmalla pikkuleivoksia kunnes pinnalta oli riittävän tummat. Kakun paistoin leipävuuassa ja paistoin noin vartin jonka jälkeen laitoin folion päälle ja paistoin toisen vartin lisää. Katso että on pinta tummunut ennen folion laittoa.
- Anna jäähtyä kunnolla ja kumoa vasta sitten.
Tee kuorrute:
- Lisää sulaneisiin marjoihin chian siemenet, anna turvota jonkun aikaa ja sitten sekoita sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin.
- Lisää tuorejuustoon sitruunamehua ja makeutusta halutessasi, sekoita esim sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin.
- Jos et sinäkään omista pursotinta niin laita muovipussiin hillo ja toiseen kuorrute ja koristele leivokset jäähtyneet leivokset niin että leikkaat pussin kulmasta palan ja puristat kurrutetta torttuun.
- Nämä on parhaita samana päivänä kun leivottu 💕
MAKROT KOKO SATSIIN:
Hiilarit: 56,5 g
Rasvat: 432 g
protskut: 94,5 g
Kalorit: 4516 kcal
MAKROT PER ANNOS JOS TEIT 15 KPL
Hiilarit: 3,8 g
Rasvat: 28,8 g
Protskut: 6,3 g
Kalorit: 301 kcal
Lisäsin ohjeen sulamoon ja löydät sen nimellä Runebergin herkut, Paulanketoblogi. Ja tästä.
Nämä Runebergin herkut ovat sopivan kosteita sisältä eivätkä kostutusta kaipaa. |
Kiitos ohjeesta, nam. Menee kokeiluun. :)
VastaaPoistaNämä olivat taivaallisen herkullisia!!! Kiitos !!!
VastaaPoistaIhana kuulla että tykkäsit ❤️
PoistaHei,
VastaaPoistaVoisiko hasselpähkinärouheen korvata esim. Kookosjauheella tai mantelirouheella?
joo mantelirouhe voisi sopia siihen tilalle :)
PoistaTosi hyvää oli ja seuraavana päivänä mikrossa lämmitettynä ihan ku tuoreena
VastaaPoistaoi, kiva kuulla <3
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMikähän olisi oikean kokoinen vuoka kakun paistamiseen? Halkaisija?
Poista