korvapuustit

Ketoilijan korvapuustit <3

Tein laskiaspullia ja siinä samassa ajattelin tehdä pakastimeen korvapuusteja. Ne on niin ihania vielä sieltä sulattaessakin ja loistava vierasvara!
Helppoja ne on toki! Ja nopeita, mutta hieman hankalampi käsitellä ku normi pullataikina. Mutta hyviä tuli ja aivan huumaavan ihana tuoksu koko rappukäytävässä 💕
Toivottavasti maistuu teillekkin 💋


KORVAPUUSTIT
16 KPL

VÄLINEET:
1 iso ja 2 pienempää kulhoa
Käsivispilä
Lasta
Ruokalusikka
Teelusikka
Desin mitta
Leivinpaperi ja uunipelti

RAAKA-AINEET:
Munia 5 kpl ( 4 taikinaan ja 1 voiteluun)
Voita 120 g (100 g perustaikinaan ja loput korvapuustien täytteeksi )
Turkkilaista jugurttia 2 dl
Makeutusta 2 dl ( 1,5 dl taikinaan ja loput täytteeseen)
Pofiberiä 2 dl
Mantelijauhoa 4 dl
Psylliumia 4 rkl
Leivinjauhetta 4 tl
Suolaa ripaus
Kaardemummaa 1 tl 
Kanelia 3 rkl ( täytteeseen)
Hieman öljyä leivinpaperille

VALMISTUSOHJE:
- Riko neljä munaa ja vatkaa ne käsivispilällä.
- Sulata 100 g voita ja lisää se jugurtin kanssa munien joukkoon. Sekoita.
- Mittaa kuivat aineet ( paitsi 0,5 dl makeutusta ja kaneli) eri kippoon  ja sekoita ne.
- Lisää sekoitetut kuivat aineet muna-jugurttiseokseen. Sekoita esim puulastalla.
- Anna taikinan hetken aikaa levätä. 
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Ota uunipelti ja leivinpaperi. Laita hieman öljyä leivinpaperille ja kostuta kädet. 
- Ota puolet taikinasta ja levitä se paperin päälle, ihan kostutetuin käsin litistelemällä.
- Laita päälle huoneenlämpöistä voita ja ripottele päälle kanelia ja makeutusainetta. Voit halutessasi jauhaa karppisokerin tomusokeriksi blenderissä ensin.
- Rullaa sitten taikina samalla tavalla kun rullaisit kääretortun. 
- Leikkaa sitten varovasti veitsellä paloja niin että tulee kolmion muotoisia. 
- Riko viimeinen muna ja voitele pullat sillä. 
_ Paina vasta sitten kostutetuin sormin pullien keskeltä jotta saavat korvapuustimaisen ulkonäön.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 20min tai kunnes ovat saaneet riittävästi väriä. Itse jouduin välillä kääntämään pellin jotta paistui kaikkialta yhtä tummaksi.
- Anna pullien hieman jäähtyä ja ripottele päälle halutessasi karppisokerista jauhettua tomusokeria. Tarjoile kahvin kera heti tuoreena ja laita osa pakastimeen niin saat sieltä helposti sulamaan otettua kuin vastaleivottua pullaa 💕

MAKROT KOKO SATSIIN:
Hiilarit: 50,5 g
Rasvat: 216 g
Protskut: 77 g
Kalorit: 2443 kcal

MAKROT  PER PULLA JOS TEIT 16 KPL
Hiilarit: 3 g
Rasvat:  13,5 g
Protskut: 4,8 g
Kalorit: 153 kcal

Laskiaispullien ohje löytyy myös täältä blogista sekä sulamosta.
Tämä myös lisätty sulamoon ja löydät sen nimellä Korvapuustit, paulanketoblogi. Ja tästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

köyhän miehen lehtipihvi

Lasagne