Pehmeää vuokaleipää ja köyhiä ritareita ketoilijalle sopivaan tyyliin.





Pehmeä vuokaleipä.



Tekasinpa tossa yks pv uutta vuokaleipää. Taas sillä tyylillä että mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa mantelijauhon tilalla pofiberiä.Tuli alle yhden hiilarin leipee 😎
Vuokaleivät on helppoja kun senkun vaan sekoittaa ja pistää vuokaan ja  sitten uuniin.  Saa kerralla isomman satsin josta riittää pakastimeenkin saakka. On kätevää kun pussittaa esim neljän siivun pusseihin ja sitten laittaa vaikka leivänpaahtimeen kun ottaa sulamaan. On aivan kuin vastaleivottua!
Heti paistamisen jälkeen toki pelkän voin kera on pakko maistella siivu tai pari. Mutta muuten meillä käytetään näitä vaaleita vuokaleipiä eniten  lämpimiin voileipiin ja tällä kertaa tein myös köyhiä ritareita, sopi niihin loistavasti!
Alla ensin leivän ohje makroineen ja sitten ohje Ketoilijan köyhiin ritareihin. Niiden makroja en kuitenkaan laskenut kun jokaisella on omat määrät ja ainekset mitä täytteitä niihin haluaa laittaa. 



PEHMEÄ VUOKALEIPÄ
20 siivua.

Välineet:
Kulho x 2 
Lasta
Leipävuoka (silikoninen, 1,2 l)
Käsivispilä


Raaka-aineet:
Munia 6 kpl
Kermaa 1 dl
Ranskankermaa 150 g
Suolaa 
Voita 100 g
Pofiber 2,5 dl
Psylliumia 2 rkl
Leivinjauhetta 2 tl

Valmistusohje:
- Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.
- Lisää joukkoon kerma sekä ranskankerma. Sekoita.
- Lisää munat ja sekoita kunnolla. Käsin vatkaaminen kuitenkin riittää.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon. Suolaa maun mukaan, itse laitoin n.0,5 - 1 tl.
- Sekoita. Anna taikinan levätä hetki. ( vartti).
- Kaada leipävuokaan, jos et käytä silikonivuokaa niin laita leivinpaperi.
- Paista 150 asteessa kiertoilmalla noin tunti. 
Tarkkaile kuitenkin pintaa ettei tummu liikaa.
Tavallisella paistaessa voi vaatia hieman pidemmän paistoajan tai voit paistaa kovemmalla lämmöllä. Voit myös tehdä niin että tunnin jälkeen peität vuuan foliolla ja jätät uuniin loppulämmölle.
- Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen kuin kumoat ja leikkaat sen.
- tarjoile esimerkiksi kasvissosekeiton kera tai tee vaikka ketoilijan köyhiä ritareita.

Makrot koko leipään:
Hiilarit: 18,2 g
Rasvat: 190  g
Protskut: 50 g
Kalorit: 1970 kcal

Makrot per  pala:
Hiilarit: 0,9 g
Rasvat: 9,5 g
Protskut: 2,5 g
Kalorit: 98,5 kcal

Tämä ohje löytyy sulamosta nimellä Pehmeä vuokaleipä, paulanketoblogi. ja tästä.


Ketoilijan köyhät ritarit tehty pehmeästä vuokaleivästä. Päällä mustikoita, mansikoita, sokeroimatonta maapähkinävoita sekä kermavaahtoa.


KETOILIJAN KÖYHÄT RITARIT

Välineet:
Paistinpannu
Lasta
Lautanen

Raaka- aineet:
Pehmeää vuokaleipää
Täysmaitoa 
Voita paistamiseen
Makeutusta halutessasi
Marjoja
Sokeroimatonta maapähkinävoita
Kermaa

Valmistusohje:
- Kastele pehmeän vuokaleivän siivut täysmaidossa ja paista sitten voissa kunnes saavat hieman rapean ja hyvänvärisen pinnan. 
- Lisää halutessasi makeutusta suoraan pannulla jo leipien päälle tai sitten makeuta täytteet. 
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Syö köyhät ritarit heti lämpimänä mieleisten täytteiden kera 💋
Meillä nämä maistui ilman lisämakeutusta.
Laskin että pari siivua leipää mustikoilla, mansikoilla ja kermalla sekä maapähkinävoilla tuli noin 5 g hh. Eli varmasti jokainen voi herkutella tällä joskus  💕

Kommentit

  1. Millä voi korvata Ranskankerman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olin vastaavinani jo, mutta en tiedä minne katosi. mutta voit korvata sen esim mascarponella tai turkkilaisella jugurtilla.

      Poista
  2. Kiitos! Tuli oikein hyvä leipä :) Voita oli aika paljon ja kysynkin, että onko mahdollista laittaa vain esim. puolet voista? Tulisi näin ehkä vähän kuivempi "perinteisen leivän" kaltainen versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo varmasti voit. tarkoituksella on rasvaista, mutta varmasti onnistuu vähemmälläkin määrällä. kuivemapaa saa myös jos paistaa pidempään folion alla.

      Poista
  3. Oisko tavallisen uunin lämpötila jotain 175, kun mulla ei ole kiertoilmauunia?

    VastaaPoista
  4. Voiko profiberin korvata mantelijauholla ja vaikka jotain siemeniä joukkoon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi