Pitaleivät

Pitaleipä jossa täytteenä pinaattia, kurkkua, kebablihaa ja chilikastiketta.


Tehtiin useampana päivänä pitaleipiä erilaisilla täytteillä. Ei tartte enää katsoa vierestä kun mies syö ravintolasta noudettua pitaleipää😀 Ja senkin mielestä nää oli niin hyviä että olis voinut syödä kuulema enemmänkin.  Eikä turvottanut!
Nää on tietysti tapani mukaan tosi helppoja ja nopeita valmistaa. Aineet vaan sekaisin ja uuniin!
Täytteeksi voit laittaaa mitä itse haluat ja mistä tykkäät. Sopii loistavasti evääksi kun nää voi kylmänäkin syödä. Leivät oli niin isoja että en edes jaksanut syödä kokonaan, eli voit hyvin tehdä taikinasta neljä pitaleipää, jolloin yhdelle leivälle tulee hiilareita alle kaksi. 

Makoisia leivontahetkiä 💋



PITALEIVÄT
kahdelle


VÄLINEET:
Käsivispilä
Uunipelti ja leivinpaperi
Kulho x 2
Lasta

RAAKA-AINEET:
Munia 2 kpl
Smetana 1 prk ( 120g )
Leivinjauhetta 2 tl
Psylliumia  2 rkl ( finax )
Pofiber 1,5 dl
Suolaa 1tl

VALMISTUSOHJE:
- Riko munat, lisää smetana ja vatkaa käsivispilällä.
- Sekoita kuivat aineet ja lisää ne joukkoon.
- Sekoita lusikalla tai lastalla.
- Anna taikinan hetki olla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Jaa taikina kahteen osaa ja tee öljytyin tai kostutetuin käsin kaksi palloa jotka litistät ohueksi pellille. Näistä tulee isoja, jos haluat pieniä tee neljä. 
- Paista 175 asteessa kunnes leivät kohoaa hieman ja saavat väriä.
- Anna jäähtyä hieman ja halkaise sitten ja täytä haluamillasi täytteillä.


Pitaleivät ennen uunia ja sen jälkeen

Pitaleivät halkaistuna


MAKROT KOKO TAIKINAAN:
Hiilarit: 7,3 g
Rasvat: 44 g
Protskut: 13,2 g
Kalorit: 471 kcal

Voit helposti laskea tuosta makrot leiville sen mukaan monta teit, puolita jos teit kaksi isoa ja jaa neljään osaan jos teit pieniä neljä.
Ohjeen löydät myös sulamosta nimellä Pitaleivät, paulanketoblogi ja tästä.
Sieltä on helppo lisätä omaan ruokapäiväkirjaan annos.

Kommentit

  1. Mikä tässä nyt mättää, kun tein ton leivän ihan ohjeen mukaan, ja nyt ku lisäsin ainekset ruokapäiväkirjaan, niin se anto nelinkertaset makrot mm. Hiilareihin?? ��
    Menin jo syömään 2 leipää, eli puolet taikinasta, ja nyt mulla satavarmasti meni ketoosi poikki ;(
    Hh koko taikinaan ruokalaskurin mukaan 30 ,ei 7!!! Mikään noista ei pidä paikkaansa! Saakeli sentään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se ei oo mahdollista että olis 30g hh tossa. mitä laskuria sie käytät? ei kyllä ole ketoosi tuon takia kadonnut, syö huoletta vaan :)

      Poista
  2. Ainakin fatsecretillä antaa makrot juuri noin kuin ohjeessa :) Tänään taidetaan syödä pitaleipiä meillä! Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

superpehmeät sämpylät

Lasagne

köyhän miehen lehtipihvi